Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN ANAYASA MAHKEMESİNİN ÇOCUK İSTİSMARI HAKKINDAKİ KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Anayasa Mahkemesi 15 yaşını tamamlamamış çocuğu cinsel yönden istismar eden kişilerin 8 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmasına ilişkin TCK 103/1 maddesinin 1. ve 2. cümlelerini çocuğun rızası ve evlenme ihtimali gibi durumların dikkate alınması durumunda bu cezaların çok fazla olduğu gerekçesiyle oy çokluğu ile iptal etti.

15 yaşındaki çocukta “rıza” arayan ve “evlenme ihtimali” değerlendirmesi yapan Anayasa Mahkemesine tüm kamuoyundan tepkiler çığ gibi büyürken Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da bu karara imza atanlara seslenerek “sizlerden utanıyoruz” dedi.

15 yaşındaki bir çocuğa büfelerden sigara bile satılmazken, cinsel istismar davalarında rızasının sorulmasının büyük bir ihanet olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan : “Anayasa mahkemesi 15 yaşındaki bir çocukta 'rıza' arıyor, ‘tecavüzcüsüyle evlenir belki’ diyor.  8 yıl ceza çok diyor, daha az ceza verilmeli diyor. 15 yaşında yasal olarak büfeden bir sigara bile alamayacak çocuk, cinsel ilişkiye rıza gösterecek öyle mi!? Yazıklar olsun size. Utanıyoruz sizden” diyerek tepki gösterdi.

Mesajında bu karara imza atan yargıçlara seslenen Başkan Kazan, aldıkları bu kararın hayatlarında kara bir leke olarak kalacağını belirterek : “O masumları sahipsiz bıraktınız ya, dileriz vicdanınız hiç rahat bırakmasın sizi.” dedi.

İşte Başkan Kazan’ın yargının utanç çağı olarak nitelendirdiği karar ile ilgili kaleme almış olduğu mesajın tamamı:

 

YARGININ UTANÇ ÇAĞI
Yargının utanç çağını yaşıyoruz. Vicdanlar mühürlü aklın kapıları sürgülü. Anayasa mahkemesi 15 yaşındaki bir çocukta "rızası var mı bakın" diyor. 8 yıl ceza çok diyor, daha az ceza verilmeli diyor. "Tecavüzcüsüyle evlenir belki" diyor, "bunu araştıracak bir yasa yapılmalı" diyor. Anayasa mahkemesi 15 yaşındaki bir çocukta 'rıza' arıyor. Bu karara imza atan talihsizlere sormak istiyorum; siz hiç 14 yaşındaki 15 yaşındaki bir kız çocuğunun gözlerine baktınız mı, kendi kızınızın gözlerine baktınız mı?. O gözlerde hangi rızayı gördünüz? Yazıklar olsun size. Utanıyoruz sizden.

 

SİGARA YASAK AMA CİNSELLİĞE RIZASI VAR ÖYLE Mİ?

Artık 15 yaşındaki bir çocuğu istismar etmenin tecavüz etmenin cezası kilidi kırarak bir yerden eşya çalmaktan daha az olacak- olabilecek. Elbette çocuğun 'rızası(!)' varsa. 15 yaşında yasal olarak büfeden bir sigara bile alamayacak çocuk cinsel ilişkiye rıza gösterecek öyle mi!?

 

EY ANNE BABALAR!

Bu utanca imza atan yargıçlar; hayatınızda kara bir leke olarak kalacak bu karar. Her geçen gün artan iğrenç istismar vakalarına rağmen tecavüzcüye verilen cezayı çok buldunuz, rızası var mı diye sorguladınız, belki evlenir dediniz ve o masumları sahipsiz bıraktınız ya, dileriz vicdanınız hiç rahat bırakmasın sizi.

Ey anne babalar; çocuklarınızı artık her zamankinden çok kollayın ve onlara dikkat edin. Gerçekten çok üzgünüz........