BAYRAM MESAJI

BARO BAŞKANI KAZAN: “HER GÜNÜNÜZ BAYRAM OLSUN!”
“Bayramdır ümidi kaybetmemek, küsken barışmak suskunken konuşmak. Sokaktan gelen mutlu çocuk sesleri ve hepsinin akşam gidecek bir evlerinin olduğunu bilmektir.” Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN
Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı paylaştı. Başkan Kazan bayramlarımızı bayram gibi yaşayabilmenin, huzur içinde geleceğe bakabilmenin ancak hukuk ve adaletin inşa ettiği bir demokrasi içinde mümkün olabileceği vurgusunu yaptı. Aynı zamanda 1980 darbesinin yıl dönümüne rastlayan bu günde, 12 Eylül Darbecileri ile birlikte 15 Temmuz haydutlarını ve TBMM’yi bombalayan hainleri de lanetleyen Başkan Kazan : “Hukuktur bayram, demokrasidir. Güven içinde yaşamaktır. TBMM'yi bombalayan, halka ateş açan haydutların, darbe heveslilerinin oyunlarının bozulduğu günlerdir, gelecekte bu günleri düşünüp pişmanlık duyacağımız işler yapmamış olmaktır” mesajı ile her günün bayram olması temennisinde bulundu. İşte Başkan Kazan’ın Kurban Bayramı nedeniyle yayımlamış olduğu mesajın tamamı;
“HUKUKTUR BAYRAM, DEMOKRASİDİR, ADALETTİR”
Bayramdır ümidi kaybetmemek, küsken barışmak suskunken konuşmak. Sokaktan gelen mutlu çocuk sesleri ve hepsinin akşam gidecek bir evlerinin olduğunu bilmektir. Sevdiğin birini düşünmek ve hatırlamaktır bayram, alnı açık yaşlanmak ve ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmektir. “En acıktığın anda dumanı tüten bir somunun köşesini bölmek, korktuğunda güvendiğine sarılabilmek, dara düştüğünde dost kapısını çalabilmek bayramdır”(C.S) Hukuktur bayram, demokrasidir, adalettir. Güven içinde yaşamaktır. Kin, nefret, yalan, dolan, iftira gibi en hain ve bölücü duyguların mahkûm olmasıdır. TBMM'yi bombalayan, halka ateş açan haydutların, darbe heveslilerinin oyunlarının bozulmasıdır.
“12 EYLÜL DARBECİLERİ, 15 TEMMUZ HAYDUTLARI”
“gelecekte bir gün bu günleri düşünüp pişmanlık duyacağımız işler yapmamış olmaktır bayram” 12 Eylül 1980 darbecilerini, 15 Temmuz haydutlarını lanetle anıyor olabilmektir bayram. Her türlü hukuksuzluğa karşı çıkıp adalet ve demokrasiyi savunmaktır. Ve elbette gelecekte bir gün bu günleri düşünüp pişmanlık duyacağımız işler yapmamış olmaktır. Yıllar sonra hayatın kıyısına yanaştığımız, yaşlı gözlerle geçmişe dalıp gittiğimiz bir gelecekte hukuktan ve adaletten sapmamış insanlar olarak vicdan huzuru içinde torunlarımızı sevebilmek ve yine huzur içinde hayata veda edebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, barış huzur ve hukuk içinde her gününüzün bayram olmasını diliyorum. Merak etmeyin, “delilik” deseler de her günün bayram olmasına delilik ümitsizlikten evladır.