DUYURU 2016/58

19.08.2016 tarih ile yürürlüğe giren 6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” Kapsamında;

Kanunun “Diğer Hükümler” başlıklı 11 inci maddesinin 9 uncu fıkrasına göre Avukatlar ve Stajyer Avukatların Baro aidat borçları ile staj kredi borçları faizlerinin tekrar yapılandırılması planlanmış olup  30.06.2016 tarihi (bu tarih dahil ) itibarıyla, ödenmesi gerektiği halde bu Kanun yayımlandığı tarihe kadar ödenmemiş olan aidat ve gecikme zammı alacakları;

Kanunun yürürlüğe girdiği 19.08.2016 tarihinden önce ödenmemiş borçların asıllarına isabet eden gecikme zammı alacaklarının tahsilinden vazgeçilecek olup, Kanundan yararlanmak isteyen meslektaşlarımızın borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvurularını 31.10.2016 tarihine kadar baromuza, stajyer avukatlarımızın ise Türkiye Barolar Birliğine iletmeleri gerekmektedir.

Başvuruda bulunan meslektaşlarımızdan 19.08.2016 tarihini takiben üçüncü ayın sonu olan 30.11.2016 tarihine kadar aidat ve staj kredisi borçlarının asıllarının tamamının birici taksiti tahsil edilecektir. Kalan tutar ise aylık ödemeler halinde 6 eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

Ödemelerin düzenli yapılmaması durumunda ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin gecikme zammı ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilir.

Kanuna ilişkin detaylı bilgi ve başvuru formu aşağıdaki linkte yer almaktadır.

http://www.barobirlik.org.tr/Detay71411.tbb  Eki1: 6736 sayılı kanun baro kesenek borcu dilekçe örneği  Eki2: 6736 sayılı kanun staj kredi borcu dilekçe örneği