Haber Detayı

SAKARYA BAROSUNDA YENİ DÖNEM RUHSAT TÖRENİ İLE BAŞLADI

Sakarya Barosu 52. Olağan Genel Kurulunda seçimle tekrar göreve gelen Başkan Av. Zafer Kazan ve beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri yeni dönemin ilk ruhsat töreninde bir araya geldiler.

Sakarya Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende, Stajyer Avukatlar Oğuzhan DOĞAN, Merve Nur ÖĞE, Hadiye Sedef ÖZBUDAK, Büşra ÇİFTTUR, Yasemin SOLAK, Davut AYDIN, Abdullah GEVHER ve Caner TEKİN yemin ederek ruhsatnamelerini aldılar.

AVUKATLAR OLMADAN ADALET OLMAZ

Genç meslektaşlarının bu özel gününde kısa bir konuşma yapan Başkan Kazan birlik, beraberlik, kardeşlik ve adalet vurgusuna dikkat çekerken adaletin olmazsa olmazı avukatlık mesleğinin önemine değindi. “Avukatlar olmadan yargı olmaz avukatlar olmadan adalet olmaz” diyen Başkan Kazan adaletin tecellisi için mücadele edecek genç meslektaşlarının öncelikle ailelerini tebrik etti.

MÜLKÜN TEMELİYİZ

"Biz bu milletin halkın vekilleriyiz, her birimiz birer hukuk neferiyiz. Herkesin sustuğu yerde haklının hakkını savunan ve korkmadan bunu üzerimize vazife ediniriz. Adalet mülkün temelidir. Avukatlar olmadan adalet olamayacağına göre biz avukatlar, mülkün temeliyiz.” diyen Başkan Kazan seçtikleri meslek ile toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için önemli rol üstlenen genç meslektaşlarına güveninin tam olduğunu belirterek başarılar diledi.

Şölen havasında geçen törende yanlarında staj yaptıkları üstatlarından ruhsatnamelerini alan genç avukatlar mutluluklarını aileleri ve arkadaşları ile paylaştılar.