Haber Detayı

SAKARYA VALİSİ HÜSEYİN AVNİ ÇOŞ'TAN BAROMUZA ZİYARET

Sakarya Barosuna  iadei ziyaret gerçekleştiren Sakarya Valisi Hüseyin Avni ÇOŞ yeni yönetimi tebrik etti.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Başkan Yrd. Av. Ahmet Ziya Akar, Genel Sekreter Fatih Birkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Osman Ayar, Av. Talha Toçoğlu, Av. Yeliz Aydın, Av. İlknur Ebiz Yıldız, Av. Özlem Yılmaz ve Av. Ümit Fırtın’ın hazır bulunduğu ziyarette Vali Coş, Sapanca’da Çocuk İzlem Merkezi’nin kurulması ile ilgili gerekli talimatları verdiğini söyleyerek en kısa zamanda şehrimize ÇİM’i kazandıracaklarının müjdesini verdi.

TOPLUM VİCDANI

Özellikle cinsel istismar davalarında sıkça karşılaştığımız çocuk mağdurlar için ÇİM’in önemine vurgu yapan Başkan Kazan, gerek ifade alımında gerek adli incelemeler esnasında zaten travma halinde olan çocukların kendilerini ifade etmekten çekindiklerini belirterek : “Bu süreç Çocuk İzlem Merkezi tarafından, alanında uzman kişilerce yapılması hem adaletin doğru tecelli etmesi hem de toplum vicdanını rahatlatması açısından çok önemli. Gösterdiğiniz hassasiyet için çok teşekkür ediyoruz” diyerek bu güzel haberi kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

EN KISA ZAMANDA

Vali Hüseyin Avni Çoş da : “ Toplum düzeninin sağlanması ve geleceğimiz çocuklarımız için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız. Bu hususta sizler gibi ortak paydalarımız bulunan kurumların da katkıları ile eksikliklerimizi en kısa zamanda gidereceğiz.” diyerek Sapanca’da kurulması planlanan Çocuk İzlem Merkezi için çalışmalara başlandığını belirtti.

Nazik ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Baro Başkanı Av. Zafer Kazan Vali Hüseyin Avni Çoş’a teşekkür ederken Vali Coş da yeni yönetimi tebrik ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu.