BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN'DAN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümünde Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Kazan, ‘Büyük Deha’ olarak nitelendirdiği Mustafa Kemal Atatürk için yayımladığı anma mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlam temeller üzerine inşa edebilmek uğruna sağlığını dahi hiçe sayarak verdiği mücadeleye vurgu yaptı.

ANLAYAMADIK

M. Kemal Atatürk’ün “Gençliği yetiştiriniz” sözleri ile aydınlık geleceğin şekillenmesinde gençliğe olan inancına dikkat çeken Başkan Kazan, özellikle son zamanlarda yaşadığımız büyük sıkıntılar karşısında

Atatürk’ün fikirlerinin,  ideolojisinin doğru anlaşılmamış olmasına “Emanet ettiğin Cumhuriyeti değil, herkes kendi menfaatini korumaya çalışmış! Meğer ne talihsiz bir nesilmişiz biz!” diyerek sitem etti.

VAZGEÇMEYECEĞİZ

Başkan Kazan, “Her şeye rağmen ruhumuza aşıladığın büyük ve söndürülemez bir hürriyet ve özgür yurttaş olma arzusu var bizim. “ sözleri ile asla pes etmeyecekleri vurgusu yaparken yaşanan tüm olumsuz gelişmeler karşısında dahi Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmaktan, demokrasiden ve hukuktan vazgeçmeyeceklerine dikkat çekti.

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN’ın 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümü için yayımladığı o duygusal anma mesajının tamamı şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır”

“Gözyaşları zaaf alametidir” derdi.

Fakat zaafın insan duygularından biri olduğunu da bilirdi.

Zira hayatında sevinç gözyaşları döktüğü kadar keder gözyaşları da dökmüştü.

Hastalığının en ağır günlerinde dahi “biliyorum doktorlar yine istirahat tavsiye etmişler ancak memleketin en mühim ve esaslı işlerini konuşuyoruz, bunlar beni yormuyor bilakis hayat veriyor” diyordu.

“Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır, milletim beni istediği yere yatırsın, yeter ki beni unutmasın” derken gülümsüyor fakat “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır”  derken heyecanlanıyor ve ayağa kalmak istiyordu!

“Gençliği yetiştiriniz”

“Gençliği yetiştiriniz” diyordu yine ısrarla.

İstikbalin aydınlığına ancak gençlerle hür fikirlerin hayat bulmasıyla kavuşulacağını söylüyordu.                   O, Türk Gençliğini çok seviyor ve inanıyordu.

İşte bu ülke 10 Kasım 1938’de böyle büyük bir dehayı, yüreği insan sevgisiyle dolu büyük bir önderi kaybetti..!

utanıyoruz!

Sevgine ve güvenine layık olamadık Atam!

Mahcubuz sana karşı!

Bugün millet türlü belalarla karşı karşıya gelmişse yeniden, kurmak ve yaşatmak için ömrünü adadığın Demokrasi Hukuk ve Cumhuriyet bir gecede uçurumun kenarına gelebildiyse eğer bundan dolayı çok utanıyoruz!

Çünkü seni anlayan çok az insan çıktı aramızdan. Ve onların da birçoğu yanlış anladı seni!                                Sen hastalığının en ağır günlerinde memleketin ve ülken için “bunlar beni yormuyor bilakis hayat veriyor” derken birçoğumuzun çok daha önemli işleri olmuş demek ki!

Sen “Türk milleti zekidir” dedikçe akılları kiraya vermek marifet sayılmış yine uzun yıllar boyunca.

Sen Türk Milleti Çalışkandır” dedikçe okumaktan aciz sefiller haline gelmişiz!

Emanet ettiğin Cumhuriyeti değil herkes kendi menfaatini korumaya çalışmış!

Meğer ne talihsiz bir nesilmişiz biz!

Aziz hatıran karşısında saygıyla eğiliyoruz

Ancak her şeye rağmen ruhumuza aşıladığın büyük ve söndürülemez bir hürriyet ve özgür yurttaş olma arzusu var bizim.

Bu nedenle Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz!

Hukuku savunmaktan yılmayacağız!

Canımız pahasına Laik Cumhuriyeti yaşatacağız!

Aziz hatıran karşısında saygıyla eğiliyor ve seni özlemle anıyoruz.

Av. Zafer KAZAN

SAKARYA BAROSU BAŞKANI