Haber Detayı

STAJYER AVUKATLAR EĞİTİME BAŞLADI

Sakarya Barosu 2016 – 2017 yılı stajyer avukatlar için düzenlemiş olduğu eğitime başladı.

Staj Eğitim Merkezi Başkanı Av. Musa Adıyaman ve CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert eğitim süresince stajyer avukatlara uygulanacak program içeriği hakkında bilgi verdiler.

İstanbul’da yaşanan terör saldırısı sonucunda kaybettiğimiz emniyet mensuplarını ve vatandaşlarımızı anarak başladığı konuşmasında terörü lanetledi.

DÜNKÜ GİBİ DEĞİLİZ

“Evet hiçbirimiz artık dünkü gibi değiliz. Biraz daha eksilmiş ve acı içindeyiz. Ama bu acının ilacı şu an hepimizin burada olması. Birlik olacağız, omuz omuza olacağız ve bu acının bizi ele geçirmesine izin vermeyeceğiz.  Korkmayacağız, yılmayacağız teröre inat meydanları boş bırakmayacağız. Hukukun adaletin güvenli çatısı altında birbirimize her zamankinden daha çok sarılacağız.” şeklinde konuşmasına devam eden Başkan Kazan ülke olarak tarih boyunca çok zor zamanlardan geçtiğini, bu kötü günlerin de üstesinden geleceğimizi ifade ederek umudunu asla kaybetmediğini belirtti.

1994 – 1996 yılları arasında Sakarya Barosu Başkanlığı, 2006 – 2013 yılları arasında da Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanlığı yapmış olan Av. Erdoğan Saruhanoğlu tarafından “TBB Avukatlık Meslek kuralları ve Avukatın disiplin sorumluluğu” konulu eğitim ile başlayan ve alanında uzman avukatlar tarafından verilmeye devam edecek olan stajyer avukat eğitimi, üç aylık süreç içinde tamamlanarak toplam 129 saat sürecek.