Haber Detayı

STAJYER AVUKATLAR MUSTAFA TOÇ, CİHAD ÖZTÜRK VE MELEK KUMAŞ RUHSATNAMELERİNİ ALDILAR.

Sakarya Barosu yeni avukatları ile büyümeye devam ediyor.

Sakarya Barosu Stajyer Avukatlarından Mustafa Toç, Cihad Öztürk ve Melek Kumaş baro konferans salonunda düzenlenen törende yemin ederek ruhsatnamelerini aldılar.

Törende Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulunurken aileleri ve arkadaşları genç avukatları bu özel günlerinde yalnız bırakmadılar.

Törende kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Kazan, öncelikle genç meslektaşlarının anne ve babalarını tebrik ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

MESLEK ETİĞİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE

Avukatlık mesleğinin ne kadar kutsal ne kadar onurlu bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan: “Hakkaniyet mücadelesi veren bir mesleğin mensupları olan biz avukatlar mesleğimizi yaparken ekonomik kaygılar gütmeyiz. Bizleri diğer meslek guruplarından ayıran en temel özellik meslek etiğini, ahlak ve kurallarını her şeyin önünde tutmamızdır.”dedi.

TEK AMACIMIZ TOPLUM HUZURU

Halkın huzuru, birlik beraberliği ve barış içinde yaşamalarının temel amaçları olduğunu ifade eden Başkan Kazan yargının savunma ayağı olan avukatların görevlerini tam olarak icra edemedi durumlarda adalete olan inancın sarsılabileceğini ifade ederek : “İşte bizler toplumun huzuru için böylesi önemli bir mesleğin sorumluluklarını yerine getiriyoruz. Gönülden inanıyorum ki bugün ruhsatını alacak olan genç kardeşlerim de aynı sorumluluk bilinci ile hareket edecekler.”diyerek kendilerine başarılar diledi.

TEBRİK

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk bu özel günde ruhsatını alan oğlu Av. Cihad Öztürk ile birlikte diğer avukatları da tebrik ederek başarılar diledi.

Sakarya Barosu geleneği olarak yanlarında stajlarını yaptıkları üstatlarından ruhsatnamelerini alan genç avukatlar mutluluklarını aileleri ve arkadaşları ile paylaştılar.