BAŞKAN KAZAN’DAN GAZETECİLERE ANLAMLI ZİYARET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan gazetecilere  bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Kazan ilk olarak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur’u ardından RATED ve İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Remzi Adıyaman, Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel ve Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Adıyaman’ı ziyaret ederek kendileri nezdinde tüm gazetecilerin bu özel gününü kutladı.

HABER ALMA HAKKI

Böylesi meşakkatli bir zamanda gazetecilik yapmanın zorluğuna dikkat çeken Başkan Kazan: “Bu kadar zor bir süreçte halkın haber alma hakkı için canla başla çalışan tüm gazetecilerimizin bu özel gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Haber almanın vatandaşlarımızın temel anayasal hakkı olduğuna vurgu yapan Başkan Kazan: “Nasıl ki hukuk devletini, adil yargılanma hakkını savunuyor isek halkın haber alma hakkını sağlayan basın mensuplarımızın da o denli önemli bir görevi yerine getirdiklerini biliyor ve bu hakkı sonuna kadar kullanabilmeleri için kendilerini destekliyoruz.”dedi.

BU HALKTAN ÖZGÜRLÜKLERİNİ ESİRGEMEYİN

Toplumun huzuru ve birliği için hukukun, demokrasinin vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade eden Başkan Kazan bu temeller üzerine inşa edilen bir devlette özgür basının üstlendiği rolün çok önemli olduğuna dikkat çekti. “15 Temmuzda uçurumun kenarından döndüğümüz o gece bu halk demokrasiye, hukuka, anayasasına sahip çıktı. Biz bu halktan özgürlüklerini esirgeyemeyiz. Unutmayalım ki terörizme karşı güçlü bir kale olacak isek demokrasiyi sağlam tutmalıyız. Demokrasi demek karşıt görüşte dahi olsa kişilerin kendisini ifade edebilmesi demektir. Bunun da en büyük uygulayıcısı basındır.” şeklinde konuşan Başkan Kazan özgür basının önemine dikkat çekti.

AVUKATLAR VE BAROLAR YANINIZDA

Nasıl ki yargı hükmünü verirken kim olduğuna ne olduğuna bakmadan bağımsız, adil olarak davranmak zorunda ise basının da haber yaparken aynı şartlar dahilinde görevini yerine getirmesi  için uygun zeminin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Halkın haber alma hakkının sağlayıcısı basın mensuplarının her zaman haklarını savunmak için Baroların Avukatların var olduğunu ifade eden Başkan Kazan : “Çok önemli kutsal bir görevi yerine getiren basın mensupları arkadaşlarım bilsinler ki biz Avukatlar ve Barolar varız ve vatandaşlarımızın anayasal hakkı olan haber alma hakkının savunulmasında her daim yanınızdayız.”dedi.