Haber Detayı

STAJYER AVUKATLAR EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADI

TBB ve Sakarya Barosu Staj Eğitim Merkezi Çalışmaları kapsamında 45.si düzenlenen eğitim programı başarı ile tamamlandı.

 

Afyonkarahisar, Balıkesir, Kırşehir, Muğla, Sinop, Van Baroları ile birlikte Sakarya Barosu üyesi 20 stajyer avukatın da katıldığı programda 127 stj. avukat eğitim aldı.

 

6 GÜNLÜK YOĞUN EĞİTİM PROGRAMI

 

Türkiye Barolar Birliği tarafından eğitim kalitesinin yükseltilmesinin amaçlandığı programda stajyer avukatlara, mesleğe başlama aşamasında kendilerine temel oluşturacak Avukatlık Hukuku, Meslek Kuralları ve Etiği, Avukatlık Mesleğinin Özellikleri, Avukatın Hak ve Yükümlülükleri, Hitabet ve Beden Dili konularında eğitim verildi.

Türkiye Barolar Birliği Ayaş Tesislerinde düzenlenen 6 günlük yoğun eğitim programı dahilinde Anıtkabir ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni de ziyaret eden Stj. Avukatlar programın ardından belgelerini almaya hak kazandılar.

 

BAŞKAN KAZAN’DAN DESTEK

 

Eğitimin son gününde düzenlenen törende stajyer avukatları yalnız bırakmayan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ve Adli Yardım ve CMK Koordinatörü aynı zamanda Staj eğitim Merkezi Üyesi Av. Alim Mert genç meslektaşlarını tebrik ederek başarılar dilediler.

Törende kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan: “Hukuk mücadelemizde ülkemizin aydınlık yüzleri olacağına inandığım tüm genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Umudumuz gençliktedir. Bizler elimizden geldiğince, gücümüz yettiği ölçüde onlara bir yol açtık ve şimdi bu yolda emin adımlarla yürüme sırası sizde. Sorumluluğunuz çok büyük.” diyerek kendilerine başarılar diledi.

Sakarya Barosu ile birlikte 127 stajyer avukata katılım belgeleri törenle verildi.