BAŞKAN KAZAN'DAN İSTİKLAL MARŞIMIZIN 96. YILI MESAJI

12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'mızın 96. yılında Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN günün anlam ve önemine dair bir mesaj paylaştı. KORKU EN BÜYÜK ENGEL Mesajında büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşının "Korkma" diyerek başlıyor olmasının anlamına vurgu yapan Başkan Kazan: "Korku, aşkın ümidin özverinin ve bağımsızlık mücadelesinin önündeki en büyük engeldir. Çünkü korku, bilginin erdemin ve özgürlüğün en büyük düşmanıdır" sözleri ile 'korku' hastalığına dikkat çekti. BİR MİLLET KANSERİ "Korku; her şeyi kabullendiren, boyun eğdiren, bencillik ve menfaatle beslenen bir millet kanseridir" diyen Başkan Kazan, büyük şair M.Akif Ersoy'un bu duyguyu çok iyi tahlil ederek kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da ateşlediği korku duvarlarını yıkan bağımsızlık aşkının en güzel sözleri olduğunu ifade etti.Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN'ın İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yılında paylaşmış olduğu kutlama mesajının tamamı şu şekilde:  KORKU KANSERİ İstiklal Marşımız geleceğe dair ümidin en büyük bestesidir. Cesaretin özverinin bağımsızlığa olan aşkın iksirli sözleridir. Korkma!" diye başlar 'Büyük Şair' belki en büyük zaafın farkında olarak. Çünkü korku, aşkın ümidin özverinin ve bağımsızlık mücadelesinin önündeki en büyük engeldir. Çünkü korku, bilginin erdemin ve özgürlüğün en büyük düşmanıdır. Her şeyi kabullendiren boyun eğdiren bencillik ve menfaatle beslenen bir millet kanseridir. İLAÇ GİBİ SÖZLER BAĞIMSIZLIK REÇETESİ İşte büyük şair Mehmet Akif bu kanserli duyguyu teşhis etmiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün kalplerde uyandırdığı dimağlarda ateşlediği bağımsızlık aşkını İstiklal Marşının ilaç gibi söz ve mısraları ile adeta reçete etmiştir...KORKMA!İstiklal Marşı'mızın 96.yılı tüm yurttaşlarımıza kutlu olsun.