Haber Detayı

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PANELİ

16 Nisan Referandum öncesi Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl BATUM ve Psikiyatrist Dr. Semih DİKKATLİ yeni anayasa değişikliğini anlatmak için Sakarya’ya geliyor.

 

ANAYASAYI ANLATACAKLAR

 

Ülkeyi il il gezen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl BATUM ve Prof.Dr. Semih DİKKATLİ Sakarya Barosu’nun davetlisi olarak Anayasa değişikliğini anlatmak üzere Sakarya’ya geliyor.

 

HUKUKÇULARIN SORUMLULUĞU

 

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN düzenlenen panel ile ilgili “demokrasi hukuk ve geleceğimiz adına çok önemli bir değişikliği oylayacağımız 16 Nisan Referandumu öncesi halkımızı değiştirilmek istenen anayasa maddeleri hakkında bilgilendirmek, hukuki boyutunu anlatmak biz hukukçuların en önemli görevlerinden biridir. Bizler de Sakarya Barosu olarak üzerimize düşen halkımızı bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirmek için bu paneli düzenlemiş bulunuyoruz. Buradan tüm Sakaryalı hemşerilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarını davet ediyoruz, gelin bu değiştirilmek istenen maddeler bizlere neler getirir neler götürür birlikte değerlendirelim ve sonrasında halkın iradesine kararına hep birlikte saygı duyalım. Ama neye 'Evet' neye 'Hayır' diyoruz bunu iyi bilelim.” diyerek tüm Sakaryalı hemşerilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarını panele davet etti.

 

22 Mart Çarşamba Günü Orhangazi Kültür Merkezinde Sakarya Barosu tarafından düzenlenen “Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz” konulu panel saat 18.30’da başlayacak.