BARO BAŞKANIMIZ AV. RECEP HACIEYÜPOĞLU EGE-MARMARA BÖLGE BAROLARI TOPLANTISINA KATILDI

02-03 Mart 2013 tarihlerinde yapılan Ege-Marmara Bölge Baroları Toplantısı Sonuç Bildirgesi;

"Kanun" adına değil "hukuk" adına yemin ederek başlanan bir mesleğin mensupları olarak;

Avukatlık Kanunu ve yürürlükte bulunan Ulusal ve Uluslar arası mevzuata rağmen, avukatlara,barolara ve savunma mesleğine yönelik saldırıları kaygı verici buluyoruz.

Avukatların soruşturulması ve kovuşturma sürecine ilişkin, Avukatlık Kanunu, TCK ve CMK da mevcut düzenlemeler hiçe sayılarak, avukat bürolarının, yasanın açık hükümlerine rağmen, savcı ve baro temsilcisi olmadan aranması, avukatların usul ve hukuk kuralları hiçe sayılan yöntemlerle gözaltına alınmaları ve şiddete maruz kalmaları savunma adına kaygı verici ve kabul edilemez niteliktedir.

Avukatın, hukuk ve yasa tanımaz saldırılara maruz kalabildiği bir yerde, kişi güvenliği hakkından ve özgürlüklerden söz edilemez.

Adalet devletin temeli, savunma da adaletin temelidir. Avukat yoksa adalet de yoktur!..

Şimdi: savunma; barolar üzerinden, hukuk aracı kılınarak, sistematik ve yoğun fakat haksız.dayanaksız ve insafsız bir baskı ve tasfiye girişimi ile karşı karşıyadır. Bu girişim; evrensel hukuk ilkelerine, başta Anayasa, Avukatlık Kanunu, Türk Ceza Kanunu olmak üzere bütün mevzuata ve hatta ahlaka aykırıdır.

Bu saldırı yalnızca İstanbul Barosu'na ve savunmaya değil, yargının bütününe yapılan bir saldırıdır. Barolarımız bu saldırı karşısında İstanbul Barosu ile eksiksiz bir dayanışma içerisindedir.

Biz aşağıda imzası bulunan Ege ve Marmara Baroları olarak;

Türkiye'nin bütün hukukçularını, hukuk kurumlarını, yargının kurucu unsuru içinde yer alan kişileri, bu kişilerin oluşturduğu tüm örgütleri, savunmayı savunmaya çağırıyoruz. Bu kapsamda, İstanbul Barosu' nun 17 Mart 2013 tarihinde toplanacak Olağanüstü Genel Kurulu' nun bu amaçlara uygun sonuçlar doğurmasını bekliyor ve inanıyoruz.

Avukatlık mesleği her geçen gün artan ve kangrenleşen sorunlarla karşı karşıyadır.

Avukatlık mesleğinin desteklenmesi ve mesleğin icra edilmesinde yaşanan ağır sorunlar mutlak surette ve ivedilikle çözülmelidir.

Bizler, Ege ve Marmara Baroları olarak mesleğin güncel ve ağır sorunlarının çözümüne yönelik ortak çaba ve çalışmaları ivedilikle gerçekleştirmekte ve önümüzdeki süreçte bu alanda yoğun çalışma yapmakta ki kararlılığımızı bir kez daha ifade etmekteyiz.

Bizim idealimiz,her düşünce ve inancın barış içinde yaşadığı,adaletin hakim olduğu,insanların düşünce ve inançlarından dolayı baskı ve zulme uğramadığı bir ülkede yaşamaktır.

Bu ideal, adalete inanmış, hukuktan yana taraf olmuş, ortak değerlerimize sahip çıkan ancak farklılıklarımızı da kabul ederek abideleşen bir hukuk anlayışı, bağımsız ve güçlü bir savunma ile gerçekleşecektir.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Av. Bülent ŞARLAN Çanakkale Barosu Başkanı Av. Turgay ŞAHİN Afyon Barosu Başkanı  Av. Sümer GERMEN Aydın Barosu Başkanı  Av. Yaşar MEYVACI Balıkesir Barosu Başkanı  Av. Halime AYNUR Bilecik Barosu Başkanı  Av. Yusuf ÇİFTÇİ Burdur Barosu Başkanı

Av. Ekrem DEMİRÖ

Z Bursa Barosu Başkanı  Av. Müjdat İLHAN Denizli Barosu Başkanı  Av. Ali DİLBER Düzce Barosu Başkanı  Av. Özgür YILDIRIM Edirne Barosu Başkanı  Av. G. Hakkı GÖKMENOĞLUIsparta Barosu Başkanı  Av. Ümit KOCASAKAL İstanbul Barosu Başkanı  Av. Sema PEKDAŞ İzmir Barosu Başkanı  Av.Harun SAYGILI Kırklareli Barosu Başkanı

Av. M.Tamer SOLAKOĞLU