Haber Detayı

SAKARYA BAROSUNDA RUHSAT TÖRENİ

SAKARYA BAROSUNDA RUHSAT TÖRENİ 

Sakarya Barosu Stajyer Avukatlarından Selin Kara, Mehmet Güler ve Mert Keleş ruhsatnamelerini alarak meslek hayatlarına başladılar.

Sakarya Barosu Konferans Salonunda düzenlenen törende yemin eden avukatlar ruhsatnamelerini aldılar. Törene Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Avukatlar ve yakınları katıldı.

Ruhsatname töreninde kısa bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan hukukun toplum huzurunun sağlanması açısında önemine vurgu yaptı.

 

"BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK ZOR DEĞİL!" 

"Hukuk bizim geleceğimiz. Ekmek kadar su kadar hayati bir değere sahip. Yarına duyulacak güven için, huzur için tüm genç meslektaşlarımdan daha fazla çaba bekliyoruz. Herkesin bir arada huzur içinde yaşadığı, her fikrin saygın olduğu bir ülke istiyoruz. Hiçbir fikrin bir diğerini ötekileştirmediği bir ülke hayal ediyoruz. Hukukun adil şemsiyesi altında kimsenin kimseye kin gütmediği huzur içinde yaşadığı bir ülke istiyoruz. Çok zor değil. Barış içinde huzur içinde yaşamak çok zor değil." şeklinde konuşan Başkan Kazan, bir arada yaşamamızı sağlayan, bizi millet yapan değerlerin ancak ve ancak hukukun güvenirliliği içinde mümkün olacağına dikkat çekti.

 

"ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ"

 Genç meslektaşlarına da "Biz hukukçular neye hizmet ettiğimizi iyi bilmeliyiz. Zor ama onurlu bir mesleğe adım atıyorsunuz. Toplumun huzurunu inşa edecek gelecek güzel günlere olan umudu besleyecek siz genç meslektaşlarım aramıza hoş geldiniz. Sizlerle birlikte çok daha güçlü olacağız" şeklinde seslenen Başkan Kazan, onlara olan inancını dile getirerek kendilerini tebrik etti. Yanlarında stajlarını tamamladıkları üstatlarından ruhsatnamelerini alan genç avukatlar bu mutlu anı aileleri ve arkadaşları ile paylaştılar.