Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN'DAN 1 MAYIS MESAJI

"DEMOKRATİK LAİK SOSYAL HUKUK DEVLETİNDEN YANAYIZ."

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesi nedeniyle Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan bir mesaj paylaştı.

Başkan Kazan laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinden yana olduklarına vurgu yaptığı mesajında hazıksızlığa hukuksuzluğa uğrayan herkesin sorununun ancak bu ilkelerin ödünsüz uygulanmasıyla çözülebileceğini ifade etti.

 

İNSAN HAKLARINA DAYALI BİR HUKUK DEVLETİ

Her zaman hukuku demokrasiyi insan haklarını savunduklarını belirten Başkan Kazan, haksızlığın, eşitsizliği ortadan kalktığı, emeğin sömürülmediği, adaletin hakim olduğu bir ülke temennisi ile bu günü kutlarken: " Adalet’i ve Barış’ı, ancak İnsan Hakları’na dayalı bir Hukuk Devleti içinde bulabileceğimize inandığımız için “Demokrasi” için hukukçuları, emekçileri ve tüm yurttaşlarımızı el ele vermeye davet ediyoruz." mesajı ile birlik beraberlik çağrısı yaptı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından kamuoyu ile paylaşılan o mesajın tamamı şu şekilde:

 

DEMOKRASİYİ, İNSAN HAKLARINI, HUKUKU SAVUNDUK

Biz hukukçular, iktidar mücadelesi yapan gruplardan bağımsız olarak daima Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devleti’nden yanayız.

Onun için her zaman, herkes için Demokrasi’yi, İnsan Hakları’nı, Hukuk Devleti’ni ve Adalet’i savunduk/savunuyoruz.

Adalet’i ve Barış’ı, ancak İnsan Hakları’na dayalı bir Hukuk Devleti içinde bulabileceğimize inandığımız için “Demokrasi” için hukukçuları, emekçileri ve tüm yurttaşlarımızı el ele vermeye davet ediyoruz.

 

AYDINLIK EŞİT GÜZEL BİR DÜNYA

Haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan herkesin sorunu ancak Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti ilkelerinin ödünsüz uygulanmasıyla çözülebilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle

Haksızlığın olmadığı,

Eşitsizliğin ortadan kalktığı,

Adaletsizliğin yok edildiği,

Emeğin sömürülmediği,

Aydınlık, eşit ve güzel bir dünya göreceğimiz günlerin hayali ile,

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlu olacağı,

Güçlü olanın değil haklı olanın kazanacağı yarınlar diliyorum...