BARO BAŞKANIMIZDAN DEKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Sakarya Üniversitesi öğretim üyeliğinden Sakarya Hukuk Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BARODAN İŞBİRLİĞİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman “Fakültemiz için tüm arkadaşlarımız ile birlikte çalışacağız ve bu sayede çözülemeyecek bir sorunumuz olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Baromuzun hukuk fakültemize ve öğrencilerimize verdiği destek ve gösterdiği yakın işbirliği nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Baromuzun bu yaklaşım ve işbirliği öğrencilerimizin eğitimine kuşkusuz güçlü bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

“TEORİ İLE PRATİK BULUŞMALI”

Başkan Kazan ise bu destek ve işbirliğinin hukuk eğitimi açısından önemine değinerek “hukuk eğitimi teori ile pratiği buluşturmalıdır, bunu çok önemli görüyoruz. Her zaman işbirliği içinde çalışmaya hazırız” dedi.

“DÖNEMLİK DEĞİL YILLIK OLMALI”

Sakarya Hukuk Fakültesinin sorunlarına da değinen Başka Kazan, “fakültemizde hukuk derslerinin dönemlik verildiğini ve bunun gerek teorik bilgi açısından gerek pratiğe yönelik eğitim açısından yetersizliklere yol açtığını, hukuk derslerinin hacmi ve bütünlüğü açısından yıllık olarak okutulmasının gerekliliğini düşünüyoruz. Eğitim kadrosundaki eksiklerle birlikte hukuk derslerinin yıllık okutulmasının sağlanması neticesinde çok daha güçlü bir hukuk fakültesine sahip olacağımızı ve bunun şehrimizin adli teşkilatı için çok önemli bir kazanım sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Ziyaret sonunda “her zaman fakültemize destek olmaya hazırız” diyen Başkan Kazan Dekan Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman’a başarılar diledi.