ATATÜRK'E HAKARET DAVASI

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan için "Çankaya’nın nikâhsız first leydisi" diyerek tahrik dolu iftiralar atan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kamuoyunda yoğun tepkilere neden olan bu ifadeler ile ilgili, içlerinde Sakarya Barosu’nun da bulunduğu birçok Baro suç duyurusunda bulundu.

“HESABINI VERECEKSİNİZ!”

Başkan Kazan Ulu Önder’e yapılan bu çirkin saldırılara karşı “hesabını vereceksiniz” diyerek sosyal medya hesabından kullandığı şu sözlerle konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti;

“Derin Alçaklar,
Derin Kepazeler,
Atatürk'ün manevi kızı Afet İnan için
"Çankaya’nın nikahsız first leydi’si" diyen derin namussuzlar,
Eğer bir damla hukuk,
Zerre kadar Yargı gücü kaldıysa şu ülkede,
Kustuğunuz ziftli ve zehirli iftiranızın hesabını vereceksiniz!
Sakarya Barosu olarak suç duyurusunda bulunuyoruz...!”

AHLAKSIZCA

Gelişmelerin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusunda, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya yönelik, ahlaksızca iftiralar atan program yapımcıları ve kanal yöneticileri hakkında,”Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etmek” suçu ile cezalandırılması talep edildi.