BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE KONUŞTU

HUKUK FAKÜLTESİ İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu yıl ikinci mezunlarını verdi. Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen diploma törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman ile birlikte Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Kamu Hukuku Anabilim Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halil Kalabalık katıldı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman tarafından “Öğrencilerimizin Zafer Abisi” şeklinde anons edilen Baro Başkanı Av. Zafer Kazan kısa bir tebrik konuşması yaptı.

“YASALARI BİLMEK SİZLERİ HUKUKÇU YAPMAYACAK”

“Hukuku unutmayın… Dört yıl boyunca hukukun birçok dalını öğrendiniz. Bu bilgileri sakın unutmayın. Ama şunu da unutmayın yasaları bilmeniz sizi hukukçu yapmayacak. ” şeklinde konuşan Başkan Kazan sözlerine şöyle devam etti:

“TEKNİSYEN OLMAYIN”

“İyi hukukçu iyi insan demektir, güvenilirdir. Hukukçu, bulunduğu toplumu iyi tanıyan, hukuk felsefesini, hukuk sosyolojisini bilen kişi demektir. Okuyun sevgili kardeşlerim, hukuk felsefesi, sosyolojisi okuyun.” Ankara Üniversitesi’nde hocamız bizlere‘ Hukuk sosyolojisi bilmeyen hukuk felsefesi bilmeyen hukukçu değil teknisyendir.’ demişti. Sizler teknisyen değil hukukçu olun değerli kardeşlerim”

“HUKUKÇU OLUN”

“Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Orhan Aldıkaçtı’nın ‘Aranızdan birçoğunuz hakim, birçoğunuz savcı, birçoğunuz da avukat olacak ama pek azınız hukukçu olacak’ şeklindeki sözü bizlere nakledilmişti öğrencilik yıllarımızda. Şimdi bende sizlere diyorum ki; bazılarınız hakim, bazılarınız savcı, bazılarınız da avukat olacak ama arzu ederim ki birçoğunuz hatta tamamınız hukukçu olun.” diyen Başkan Kazan, beklentilerini dile getirdi.

Konuşmasının ardından Hukuk Fakültesi mezunlarından Tuğçe Şentekin’i tebrik eden Başkan Kazan diplomasını takdim etti.