Haber Detayı

SAKARYA BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ BASIN AÇIKLAMASI

İlimizin Kaynarca ilçesinde biri henüz doğmamış iki bebeğin ve tecavüz edilerek öldürülen annesinin hunharca katledilmesi ile kamuoyu bir anda ayağa kalktı. Ülkenin dört bir yanından bu vahşete tepkiler yağarken Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından bir basın açıklaması paylaşıldı.

AĞIR BİR UTANÇ

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına Av. Elif ERDEM DÜZGÜN tarafından yayımlanan basın açıklamasında: " İlimizin Kaynarca İlçesinde meydana gelen kan dondurucu cinsel saldırı ve biri annenin karnında diğeri 10 aylık iki bebeğin de yaşamını kaybettiği hunharca işlenmiş cinayet haberiyle tüm halkımız gibi derinden sarsılmış bulunuyoruz. Ülkesindeki savaştan kaçarak ülkemize sığınmış bir ailenin, savaştan bile korkunç bir vahşet ile dağıtılması, misafirperverliğiyle gurur duyan milletimize ağır bir utançtır." denildi.

YASAL TAKİPÇİSİYİZ

Yargıya intikal etmiş olan vahşeti gerçekleştirenlerin, en ağır cezayı almaları için hukuken tüm desteği Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından vereceklerini ifade eden Av. Elife Erdem Düzgün sürecin yasal takipçisi olduklarını kamuoyuna duyurdu.

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına Av. Elif Erdem Düzgün tarafından paylaşılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

DERİNDEN SARSILDIK

İlimizin kaynarca ilçesinde meydana gelen kan dondurucu cinsel saldırı ve biri annenin karnında diğeri 10 aylık iki bebeğin de yaşamını kaybettiği hunharca işlenmiş cinayet haberiyle tüm halkımız gibi derinden sarsılmış bulunuyoruz. Ülkesindeki savaştan kaçarak ülkemize sığınmış bir ailenin, savaştan bile korkunç bir vahşet ile dağıtılması, misafirperverliğiyle gurur duyan milletimize ağır bir utançtır.

EN AĞIR CEZAYI ALMALARI İÇİN

Tecavüz edilerek öldürülen gencecik bir kadının, karnındaki 9 aylık bebeğinin, 10 aylık masum bir yavrunun katillerinin en ağır cezayı alması için hukuken gerekli tüm yardım tarafımızdan yapılacaktır. Sürecin yasal takipçisi olduğumuzu, acılı eş ve babaya hukuken gerekli desteği sağlayacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Sakarya Barosu ÇHM adına Av. Elif Erdem Düzgün