Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kaynarca ilçesinde hamile bir annenin ve 10 aylık bebeğinin hunharca katledilmesinin ardından kamuoyunda tepkiler çığ gibi büyüyor. Yaşanan vahşet karşısında öfke patlamaları ile ayağa kalkan halka Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan sosyal paylaşım hesabından yayımlamış olduğu "hukuka güvenin" mesajı ile sağduyu çağrısı yaptı.

 

Başkan Kazan oldukça duygusal bir dil ile kaleme aldığı mesajında böylesi bir vahşeti kabullenemediğini ifade etti.

 

"HAZMEDEMİYORUM"

" Vahşetin ayrıntılarını öğrenince kanım dondu . Nasıl bir insan 10 aylık bebeği boğarak ve 9 aylık hamile annesini tecavüz ederek öldürebilir, hazmedemiyorum. Bir taraftan da düşünüyorum. Bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir?" şeklinde duygularını ifade eden Başkan Kazan böylesi bir caniliğin ilimizde vuku bulmasından dolayı utandığını belirtti.

 

"CANİLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR"

"Bunu yapanlara ne ceza verilirse verilsin kanımız soğumayacak. Evet öfkemiz geçmeyecek . Evet kabul edemeyeceğiz ancak dişimizi sıkmak ve yumruğumuzu ısırmak zorundayız. Her şeye rağmen hukuk gereğini yapacak ve bu caniler en ağır şekilde cezalandırılacaktır." diyerek "hukuka güvenin" çağrısı yapan Başkan Kazan mesajını, hayatlarını kaybeden iki bebeğe ve annelerine rahmet, vicdan sahibi tüm insanlara sabır dileyerek bitirdi.

İşte Başkan Kazan'ın mesajının tamamı:

 

"KANIM DONDU"

Bu vahşete inanamıyorum........Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde meydana gelen hadiseden dolayı gerçekten utanıyorum.......Vahşetin ayrıntılarını öğrenince kanım dondu..........Kabullenemiyorum..........Kötülüğün bu kadarını hazmedemiyorum...........Nasıl bir insan 10 aylık bebeği boğarak ve 9 aylık hamile annesini tecavüz ederek öldürebilir, hazmedemiyorum............Bir taraftan da düşünüyorum..............Bir insan nasıl bu kadar acımasız olabilir?

 

"HUKUK GEREĞİNİ YAPACAKTIR"

Biri 10 aylık bir bebek biri 9 aylık hamile bir anne..........Bunu yapanlara ne ceza verilirse verilsin kanımız soğumayacak..........Evet öfkemiz geçmeyecek ..............Evet kabul edemeyeceğiz ancak dişimizi sıkmak ve yumruğumuzu ısırmak zorundayız.............Her şeye rağmen hukuk gereğini yapacak ve bu caniler en ağır şekilde cezalandırılacaktır..............Aramızda gezen bu sapıklara ve canilere karşı da en ağır ve güzel cevabı yine toplumumuzun hukuka bağlılığı, güçlü insanlık duyguları ve hassasiyeti vermiştir..............Hayatını kaybeden yavrumuza annesine ve anne karnında henüz doğmamış yavrumuza rahmet, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahiplerine de sabırlar diliyorum.......