Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümünde Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan yayımladığı kutlama mesajında Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ e dil uzatma hadsizliği gösterenlere çok sert ifadeler kullandı.

KEŞKE YUNAN İŞGAL ETSEYDİ DİYENLER!

“‘Keşke Yunan işgal etseydi’ diyerek Atatürk’e saldıranların, kurtuluş mücadelesine 'senaryo' diyen müptezellerin, tarihi çarpıtan beyinlerini işgalci zihniyete kiralayan tetikçilerin hiç olmadığı kadar cesaretlendiği ülkemde '30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz.” ifadeleri ile Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı sözde tarihçilere yüklenen Başkan Kazan:

KİRALIK BEYİNLER

“Sermayelerini yükseltmek için minareleri yükseltenler, sonra onları yıkıp kendi kulelerini yerleştirenler ve nihayet 'yeni bir devlet kurduk' demeye cesaret gösteren kiralık beyinler Cumhuriyet’e ve Atatürk’e dair ne varsa yıkmayı amaç edinmiş görünmektedirler!” diyerek son günlerde Cumhuriyete ve Atatürk’e yönelik sistematik hale gelen saldırılara dikkat çekti.

ŞANLI DESTANIN DÜŞMANLARI

Ortak değerlerimizin hiçe sayıldığı, toplumun ayrıştığı bu süreci  “geleceğimizin en büyük düşmanı” olarak nitelendiren Başkan Kazan “30 Ağustos esarete, zulme, haksızlığa yani hukuksuzluğa son veren ‘şanlı bir destan’dır ve bu destanı yaşatmak ancak hukuk ile mümkün olacaktır.  Bu itibarla herkes bilmelidir ki kim hukukun dışına çıkıyorsa, çıkar menfaat veya korku ile adaletsizliğe yol ve imkân veriyorsa bu “Destanın” ve Türkiye Cumhuriyetinin en büyük düşmanıdır!  ” dedi.

 

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından yayımlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının tamamı şu şekilde:

ŞANLI DESTAN 30 AĞUSTOS!

“Keşke Yunan işgal etseydi” diyerek Atatürk’e saldıranların, kurtuluş mücadelesine “senaryo” diyen müptezellerin, tarihi çarpıtan beyinlerini işgalci zihniyete kiralayan tetikçilerin hiç olmadığı kadar cesaretlendiği ülkemde “30 Ağustos Zafer Bayramı”nı kutluyoruz.

30 Ağustos özgür ve bağımsız bir ülke olma hayalleri üzerinde yükselen ve nihayet zaferle kucaklaşan “gerçek bir destandır”! Zafere giden bu yolda çektiğimiz bütün acılar kendi ülkemizde özgür, bağımsız ve huzur içinde yaşamak içindi!

HUKUKSUZLUK

İlk adım hayır demekle, reddetmekle, haksızlığa zulme ve esarete hayır demekle başladı! 30 Ağustos işte bu ilk adımın reddedişin, büyük sancılarla verilen mücadelenin Zafer’le sonuçlanan nihai ve son adımıdır!

Ancak sermayelerini yükseltmek için minareleri yükseltenler sonra onları yıkıp kendi kulelerini yerleştirenler ve nihayet “yeni bir devlet kurduk” demeye cesaret gösteren kiralık beyinler Cumhuriyet’e ve Atatürk’e dair ne varsa yıkmayı amaç edinmiş görünmektedirler! Toplumu kuşatan ayrıştıran ve düşmanlaştıran bu “kötülük” bugün ortak geleceğimizin en büyük düşmanı olarak karşımızda durmaktadır. Bu düşmana kısaca “hukuksuzluk” da diyebiliriz. Zira hukuksuzluk büyük bir kötülük sorunudur.

ADALETSİZLİĞE YOL VE İMKAN VERENLER

Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, barışımızı, huzurumuzu ve geleceğimizi ancak hukuk ile yeniden inşa edebilir ve koruyabiliriz. Bu itibarla hukuksuzluk, ülkemizin aşması gereken tarihsel bir aşama olarak karşımızda durmaktadır!

Büyük Zafer’in 95.yıldönümünde yeniden hatırlatmak isteriz ki “30 Ağustos” esarete, zulme, haksızlığa yani hukuksuzluğa son veren “şanlı bir destan”dır ve bu destanı yaşatmak ancak hukuk ile mümkün olacaktır.  Bu itibarla herkes bilmelidir ki kim hukukun dışına çıkıyorsa, çıkar menfaat veya korku ile adaletsizliğe yol ve imkân veriyorsa bu “Destanın” ve Türkiye Cumhuriyetinin en büyük düşmanıdır!

Özgür bağımsız ve huzur dolu bir ülke hayali ile bizlere bu “onurlu destan”ı emanet eden başta büyük deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

     Av. Zafer KAZAN

Sakarya Barosu Başkanı