Haber Detayı

BAROMUZUN “İŞ DAVALARI BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ” BAŞLADI

Baromuz tarafından Avukatlarımızın mesleklerini icra ederken belirli alanlarda uzmanlaşmaları için, 2017-2018 adli yıl içinde yapılaması planlanan eğitim programından “İş ve İşçilik Davaları” konulu eğitim 16 – 17 eylül tarihlerinde Ramada Otelde başladı.

Ankara Barosu AVSA ile imzalanan protokol gereği mesleki eğitimde işbirliği içinde başlayan Bilirkişilik Eğitimlerinin ilk oturumuna Daire Başkanı Av. Oral Özbaş , Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Astarlı, AVSA Başkanı Av. Samiye Eyüboğlu, Genel Sekreteri Av. Zeynep Eğilmez ve Ankara Barosu Sayın Başkanı Av. Hakan Canduran katıldı.

Baro Başkanımız Av. Zafer Kazan yaptığı açılış konuşmasında, Ankara Barosu öncülüğünde kurulan AVSA’nın, avukatlar ile birlikte öğretim üyeleri ve akademisyenler gibi alanlarında uzman kişilerden oluşan eğitim kadrosuyla çok nitelikli bir eğitim merkezi olduğunu belirterek, başta bu projenin hayata geçmesinde büyük emeği olan Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’a ve destekleri için AVSA Yetkililerine teşekkür etti.

Önümüzdeki aylarda yine Baromuz ve AVSA işbirliği ile bilirkişilik, aktüerya ve tazminat hukuku alanlarında da eğitim çalışmalarına devam edeceklerini açıklayan Baro Başkanımız Av. Zafer Kazan:

“Meslektaşlarımızın bundan sonraki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması açısından AVSA ile çok doğru bir yol bulduğumuza inanıyorum. Ankara Barosu ve Sakarya Barosu işbirliği içinde düzenlenen bu eğitimler sonunda çok daha nitelikli avukatlarla vatandaşlarımıza çok daha kaliteli bir hukuki hizmet sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Toplamda 32 saat sürecek olan İş ve İşçilik Davaları Eğitiminin ikinci oturumuna 23 – 24 Eylül’de devam edilecek ve programı başarı ile tamamlayan avukatlara sertifikaları takdim edilecek.