Haber Detayı

BAROMUZDAN HASAR DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

Hasar danışmanlık şirketi, adı altında hukuka aykırı olarak faaliyet gösteren ve vatandaşı yanlış yönlendirerek zarara uğratan şirketler için Sakarya Barosu, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

HAKSIZ KAZANÇ

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, hukuki bilgiden yoksun bu şirketlerin sigortanın yönlendirmesi ile gerçek zarar yerine çok daha az zarar hesaplayarak vatandaşı zarara uğrattığı, üstelik kaza sonrası tahsil edilen paradan masraf adı altında %50 lere varan kesintiler yaparak, hatta kimi zaman ödeme yapmadan ortadan kayboldukları belirtilerek haksız kazanç sağladıklarına dikkat çekildi.

KANUNA AYKIRI

Son zamanlarda Baro’ya konu ile ilgili pek çok şikayet dilekçesi verildiğini ifade eden Başkan Kazan: “Avukatlık Kanunun 35. Maddesinde belirtildiği üzere kanun işlerinde ve hukuki meselelerde danışmanlık hizmeti vermek, gerçek ve tüzel kişilere ait hakları savunmak, dava etmek, adli işlemeleri takip etmek yalnız Baroya kayıtlı avukatların yetkisindedir. Geçtiğimiz yıl kanuna aykırı olarak avukatların yetki alanına giren bu şirketler için yasal sürece başvurduk.  Buna rağmen Baromuza şikayetlerin artarak devam etmesiyle sıkı bir takip başlattık ve tespit ettiğimiz şirketler için tekrar suç duyurusunda bulunduk.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞI ZARARA UĞRATIYORLAR

Yasal olmayan yollarla gerek vatandaşımızı zarara uğratan gerek Avukatların yetki alanına girerek haksız kazanç sağlayan bu şirketlere itimat edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Kazan: “Baromuza kayıtlı yüzlerce avukatımız var. Vatandaşlarımız hak kaybına uğramamak için doğru adresten yani avukatlarımızdan destek alsınlar. Biz de Sakarya Barosu olarak gerek meslektaşlarımızın gerek vatandaşlarımızın hakkını savunmak için bu şirketlerin peşini bırakmayacağız ve gerekli cezayı almaları için yasal olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.”dedi.