Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE SESLENDİ

“Aranızdan bazılarınız hakim bazılarınız savcı bazılarınız da avukat olacak ama ben öncelikle hepinizin hukukçu olmasını diliyorum”

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2017/2018 eğitim öğretim yılına Hukuk Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törenle başladı.

“HUKUKÇU OLUN”

Törene Sakarya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ile birlikte Baro Başkanı Av. Zafer Kazan da katıldı. Başkan Kazan Hukuk Fakültesi 2017/2018 Akademik yıl açılış konuşmasında hitap ettiği hukuk öğrencilerine Prof. Dr Orhan Aldıkaçtı’nın sözlerini anımsatarak; “Aranızdan bazılarınız hakim bazılarınız savcı bazılarınız da avukat olacak ama ben öncelikle hepinizin hukukçu olmasını diliyorum. Zira hukukçu olmak yalnız yasaları bilmek değildir.” dedi.

İNSAN KOKUSU VE VİCDAN

Hukukun her şeyden önce ilkeler-esaslar ve insan unsuruna dayalı bir kavram olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan, “Hakim insana, tabiata, gerçeğe, olanağa sırt çevirmeden ve katı kalpler içinde sıkışıp kalmadan uyuşmazlığa "insan kokusu" taşıyan bir çözüm getirmek zorunluluğundadır” sözleri ile Yargıtay’ın 1976 yılında verdiği veciz kararı yorumladı. Başkan Kazan, “Bu kararda sosyolojiyi görüyoruz, insan tabiatını tanıyan psikoloji görüyoruz, ‘insan kokusu’ ifadesi ile vicdanı görüyoruz ve verilen kararların hem hukuk hem vicdan açısından toplumu ikna etmesi gerektiğine tanık oluyoruz. Dolayısıyla görüyoruz ki Hukukçu aynı zamanda hukukun felsefesini, sosyolojisini bilen ve insan tabiatını tanıyan psikoloji bilgisine hakim vicdanlı bir insan demektir.” şeklinde konuştu.

“YARINIMIZ SİZE EMANET”

Bir ülkede yargıya duyulan güvenin tüm bu etkenlerle birlikte inşa edilebileceğine vurgu yapan Başkan Kazan sözlerini “Bunları bize söylüyorsunuz ama siz ne yaptınız ne kadar başarabildiniz derseniz eğer, maalesef çok başaramadığımız ortada. Ama sizlerin bunu başaracağınıza inanıyorum,  gözlerinizde o ışığı görüyorum. Çocuklarımızın geleceğini ve yarınımızı sizlere emanet ediyorum” diyerek yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.