Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN ALADAĞ DAVASINDA ACILI AİLELER ADINA KONUŞTU

Mahkeme keşif yapmadan yurt binasını yıkanlar delilleri karartmıştır, suç işlemiştir”

11 kız çocuğunun yanarak feci şekilde can verdiği Aladağ Kız Yurdu Faciasının üçüncü duruşması Adana Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya birçok Baro ile birlikte Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN da katıldı. Acılı aileler adına konuşan Başkan Kazan delillerin karartıldığını ve yurt binasının mahkemenin keşif yapmasına fırsat vermeden yıkıldığını ifade etti.

BAROLAR TOPLUMUN VİCDANIDIR”

Sakarya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yeliz Aydın’ın da katıldığı duruşmada söz alan Başkan Kazan, 30 Mayıs 2017 tarihinde görülmeye başlanan dosyada Baroların müdahil olma taleplerinin kabul edilmesine rağmen, müdahilliklerin 17 Temmuzda yapılan ikinci duruşmada neden kaldırıldığını sordu!

Mahkeme Başkanının değiştiğini ve yeni gelen Hakimin ilk icratının Baroların müdahilliğini kaldırmak olduğunu ifade eden Başkan Kazan duruşma sırasında yaptığı konuşmada “11 kızımızın yanarak can verdiği bu facianın toplumun vicdanını kanattığını herkes görmektedir. Barolar toplumun vicdanıdır, yasadan yetki alan, halkın avukatı Baroları dışlayamazsınız, verdiğiniz karar hükümsüzdür, sizden önceki heyetin Baroların müdahilliğine dair verdiği kararı kaldıramazsınız, asıl göreviniz facianın asıl sorumlularını bulup ortaya çıkartmak ve ailelerin yanan yüreklerine su serpmektir, halkın vicdanı Baroların sesini kısmak değildir” dedi.

AİLELER TEHDİT EDİLİYOR”

11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden geçen 11 aylık süre içinde çocuklarını kaybeden ailelerin yaşadıkları acının yanı sıra şikâyetlerini geri çekmeleri için tehdit edildiklerini ifade eden Başkan Kazan: “Peki tehdit edilen bu aileler için mahkemeniz ne yaptı? Nasıl bir önlem alma yoluna gitti?” dedi.

DELİLLER KARARTILDI

Facianın ardından apar topar yıkılan yurt binası için de “delil karartma” eleştirisi yapan Başkan Kazan: “Bu binayı kim yıktı ise, yıkım iznini kim verdi ise suçludur, delil karartmıştır. Bu kişi ve kurumlar hakkında mahkemeniz suç duyurusunda bulunmalıdır.” şeklinde konuştu.

RAPORLAR ÇELİŞKİLİ

Sosyal paylaşım hesabından da konu ile ilgili bir paylaşım yapan Başkan Kazan: “11'i çocuk 12 kişiye mezar olan yurdun binası sessiz sedasız yıkılarak deliller karartıldı! Şimdi evrak üzerinden bilirkişi rapor sunuyor ama raporlar çelişkili peki çelişki nasıl giderilecek?” diyerek endişelerini dile getirdi.

Duruşma sonunda tutuklu olarak yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bilirkişi raporlarının beklenmesinde karar veren mahkeme bir sonraki duruşma tarihini de 11 Aralık 2017 olarak belirledi.