Haber Detayı

İLİMİZDE ÇOCUK İZLEM MERKEZİ (ÇİM) AÇILDI

Sakarya Barosu’nun ilimizde kurulması için yoğun çaba harcadığı ÇİM (Çocuk İzlem Merkezi), 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda açıldı.

Sakarya Barosunun ısrarla üzerinde durduğu ve Valiliğin konuya hassasiyet ile yaklaşması neticesinde Çocuk İzlem Merkezi şehrimize kazandırılmış oldu. Özellikle cinsel istismar davalarında travma halinde olan çocukların ifadeleri artık karakolda savcılıkta veya mahkemede değil uzman kişiler tarafından sadece Çocuk İzlem Merkezi’nde alınacak.  Bu sayede cinsel istismara uğrama şüphesi altında olan mağdur çocuklar, adli süreçlerde defalarca ve kimi zaman uzman olmayan kişiler tarafından adli işlemlere muhatap olmayacak ve tekraren ayrı bir mağduriyet ve sarsıntı yaşamayacak.

MAĞDUR ÇOCUK İFADESİ ÇİM’DE ALINACAK

ÇİM’in açılmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan yaptığı açıklamada “Bundan böyle cinsel istismara uğrama şüphesi olan mağdur çocukların ifadeleri ÇİM’de alınacak. Bu çok önemli bir konudur. Zira mağdur çocuklarımızın adli yargılama sürecinde tekrar mağdur olmasının önüne geçilmesi ve ifadelerin çocuk pedagojisine uygun olarak uzman yardımı ile alınması çocuğumuzun gelişimi ve yaşadığı travmayı atlatması açısından hayati bir konudur. Çalışmalarından ve konuya gösterdikleri duyarlılıktan ötürü gerek önceki Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş beyefendiye gerekse şimdiki Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na halkımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

VALİLİK BİLGİLENDİRDİ

Sakarya Valiliği tarafından Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumlarına sürecin sağlıklı işleyebilmesi için ÇİM ve işleyişi hakkında bir bilgilendirme yazısı gönderildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından gönderilen yazıda konu ile ilgili her türlü önlemin alınması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.