Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN'DAN CUMHURİYETİN 94. YILI KUTLAMA MESAJI

BAŞKAN KAZAN’DAN 94.YIL MESAJI

minnettarız sana, bize Cumhuriyet ile yeniden Türküler söyleten ‘Büyük Adam’ ”

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer KAZAN Cumhuriyetimizin 94. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Anadolu’nun Cumhuriyet değerleri ile yeniden yeşerdiğini ifade eden Başkan Kazan, “minnettarız sana, bize Cumhuriyet ile yeniden Türküler söyleten ‘Büyük Adam’ ” sözleri ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü andığı açıklamasına “şiirler yeniden yazılacak, Türküler yeniden söylenecek, aynı sesten aynı yürekten” sözleri ile devam etti.

Başkan Kazan’ın 94.Yıl mesajı şöyle;

BU ÜLKE CUMHURİYET İLE YEŞERDİ”

Bir Deha’nın sabırla işlediği, ilmek ilmek birleştirdiği bir milletin, esarete karşı, aşk ile yaktığı özgürlük meşalesi ile bulduk Cumhuriyeti!

Özgürlük demişti esarete boyun eğmeyen “Asi Adam”, Laiklik demişti tüm kavgaları bitiren “Korkusuz Adam”! İlk adımı “O” atmıştı! Anadolu’nun taşına toprağına ilk “O”sürmüştü yüzünü! Yağmura susamış insanların üzerine ümit yağmurlarını ‘O’ yağdırmıştı! Ve bu ülke Cumhuriyet ile yeniden yeşermişti!

ŞİİRLER YENİDEN YAZILACAK AYNI YÜREKTEN”

Kırsalar da Cumhuriyetin dallarını, koparsalar da Demokrasinin menekşelerini, atsalar da Laikliğin leylaklarını bugün, şiirler yeniden yazılacak, Türküler yeniden söylenecek, aynı sesten aynı yürekten!

Ve sesleniyoruz yine aynı sesten aynı yürekten Laikliğe düşman, Atatürk’e düşman, onlar aslında Vatana düşman meczup müptezellere karşı; “minnettarız sana, bize Cumhuriyet ile yeniden Türküler söyleten ‘Büyük Adam’”

Huzur, hukuk, demokrasi ve barış özlemi içinde tüm yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor saygılar sunuyorum.