Haber Detayı

JANDARMA ZİYARETİNDE BAŞKAN KAZANIN GÜNDEMİ ADLİYE BİNASI İDİ

Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun’dan görevi devralan Albay Cengiz Yiğit kendisine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’a iadeyi ziyaret yaptı.

Baro Genel Sekreteri Av. Fatih Birkan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kazan’ın gündemi ilimizin Adliye sorunu idi.

Başkan Kazan Adliye Binası ile ilgili olarak yeni binanın yapımının kamuda tasarruf kararları kapsamında ile rafa kaldırıldığı bilgisini aldıklarını ifade etti.

“ADALETTEN TASARRUF OLMAZ”

Her fırsatta Sakarya’nın Adliye Binası ihtiyacına, konunun aciliyetine ve bu konuda yaşanan ciddi sıkıntılara dikkat çeken Başkan Kazan, “Kamuda tasarruf kararları kapsamında Sakarya’ya yeni bir Adliye Binası yapımının rafa kaldırıldığı bilgisini alıyoruz fakat bir taraftan da ‘itibardan tasarruf olmaz’ deniliyor. Mademki itibardan tasarruf olmaz, devletin en büyük itibarı adalettir. Zira Adalet devletin dinidir, en büyük itibarıdır bu nedenle adaletten hiçbir şekilde tasarruf olmaz” sözleri ile Sakarya’nın Adliye sorununa bir kez daha dikkat çekti.

“ADLİYENİN HALİ TAM BİR KAOS VE PERİŞANLIK”

Adliye Binasının vahim bir durum arz ettiğini ve acil bir ihtiyaç olduğuna ifade eden Başkan Kazan, “Adliye Binasının durumu içler acısı. Adliye personelleri, hakim ve savcılar, adalet arayan vatandaşlarımız çok sıkıntılı bir durumdalar. Duruşma salonları oldukça yetersiz. İcra mahkemeleri inanılmaz bir kaos ve sıkıntı içinde. Adliyenin hali tam bir perişanlık. Konunun çok acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekiyor.  Sayın Valimiz, Başsavcımız ile görüşüyoruz ve bu sıkıntılı durumun herkes farkında. “ sözleri ile Sakarya Adliye Binasının durumunu özetledi.

“GAZİLERİMİZİN VE ŞEHİT AİLELERİNİN DAİMA YANINDAYIZ”

Jandarma Komutanının ziyaretinde, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan ve gazilerimizi hedef alan saldırılara da değinen Başkan Kazan:

“Göreve geldiğimizde ilk icraatlarımızdan biri gazilerimiz ve şehit yakınlarına ücretsiz hukuk desteği vermek oldu. Birçok gazimize ve şehit yakınlarına destek verdik. Bunu bir vefa borcu olarak görüyoruz. Oysa yaşanan son olaylarda hadsiz bir sözde yazarın gazilerimize hakaret içerikli yazısı ve gazi olduklarını söylemelerine rağmen trafikte darp edilen gazilerimizin gördüğü muameleler hepimizin vicdanını derinden yaraladı. Buradan tüm gazilerimize ve şehit yakınlarına sahip çıktığımızı ve her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha sizlerin ziyareti vesilesi ile ifade etmek isterim. Morallerini asla bozmasınlar biz varız.” dedi.

“HUKUK GÜVENLİK DEMEKTİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kazan, “Hukuk güvenlik demektir, biz hepimiz bu güvenliği ve huzuru sağlayacak bir iş birliği ve iradesi içindeyiz” sözleri ile Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit’e teşekkür etti.