Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN ŞAHİN OKULLARI ÖĞRENCİLERİ İLE BULUŞTU

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan “İnsan Hakları Haftasında” Şahin Okulları öğrencileri ile söyleşide buluştu.

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte katıldığı söyleşi Şahin Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konuşmasına “İnsan Hakları” kavramının nasıl doğduğunu,  hangi ihtiyaçlar üzerinden şekillendiğini anlatan Başkan Kazan insan hakları ve hukuk arasındaki bağın neden vazgeçilmez olduğunu anlattı.

“TARİH BOYUNCA GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Barış içinde yaşamanın temelinde insan hakları olduğunu ifade eden Başkan Kazan: “En temel haklarımız yaşam hakkı, eğitim hakkı, ifade hürriyeti, savunma hakkı… Tarihten bu yana devletleri yöneten kişiler sorgusuz sualsiz hep kendi isteklerini yaptırmak için bu hakların birçoğunu görmezden gelmişlerdir. Buna rağmen sivil güç yani halk devreye girmiştir. Türlü savaşların, esaretlerin, acı ve gözyaşının ardından kazanılan bu haklar öyle kolay alınmadı. Büyük mücadelelerin ardından sadece insan olduğumuz için var olan bu haklarımızın ne kadar önemli olduğunun bilincine varın.” şeklinde konuştu.

“HAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN”

En temel insan haklarından biri olan savunma hakkının önemine değinen Başkan Kazan: “Ben burada en temel insan haklarından biri savunma hakkının temsilcisi bir Baro Başkanı olarak bulunuyorum. Herkesin adil, tarafsız yargılanma ve savunma hakkı vardır. Toplum vicdanı bunu gerektirir. Savunma hakkı yanında diğer tüm haklarımızı da yine hukuk ile güvence altına alabiliriz. Haklarımızdan mahrum kaldığımızda ise yasal yollardan tarafsız adil mahkemeler ile bu haklarımızı talep ederiz. Halk istemedikçe bir hak ne verilir, ne de alınır. Bu haklarınıza sahip çıkmayı bu sıralarda öğreneceksiniz. Düşüncelerinizi ifade etmekten çekinmeyin.” dedi.

“BİRBİRİMİZİN HAKLARINA SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

Söyleşi sonunda öğrencilere birbirlerinin hakkına saygı göstermeleri öğüdünde bulunan Başkan Kazan: “Birbirimizin haklarına saygı gösterebildiğimiz sürece barış ve huzur içinde yaşayabiliriz.  Bu nedenle haklarımızın neler olduğunu bilmek ve aynı hakların karşımızdaki kişiler için de geçerli olduğunun bilinci ile hareket etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Söyleşi sırasında sık sık sorulan sorulara cevap veren Başkan Kazan’a öğrencilerin ilgisi yoğundu.