ARABULUCULUK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Arabuluculuk sertifika töreninde konuşan Başkan Kazan; “Arabuluculuğa yeni bir umut gözüyle bakılıyor ancak umarım “uzlaşma”da olduğu gibi bir yol kazasına uğramaz.” dedi.

Sakarya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği-Başkent Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Arabuluculuk Eğitimleri tamamlandı.

ARABULUCULUK

2018 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek olan “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu”nun yasalaşması ile davalarda arabuluculara giderek uyuşmazlıkların daha kısa sürede çözülmesinin ve mahkemelerdeki iş yükünün azaltılmasının hedeflendiği arabuluculuk için Sakarya Barosu 3.sünü düzenlediği eğitimi tamamlandı.

Sakarya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği-Başkent Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen eğitimler aralıksız 8 gün toplamda 65 saatte tamamlandı.

“UMARIM YOL KAZASINA UĞRAMAZ”

Eğitim programının ardından düzenlenen sertifika törenine Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ile birlikte Sakarya Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Başsavcı Lütfi Dursun da katıldı. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın Arabuluculuk sertifikasını aldığı törende kısa bir konuşma yapan Başkan Kazan: “Arabuluculuğa yeni bir umut gözüyle bakılıyor ancak umarım “uzlaşma” da olduğu gibi bir yol kazasına uğramaz ve gerçekten ciddiyetle, hukuk çerçevesinde yargının yargı yetkisine halel getirmeden hızlı ve doğru bir şekilde işlemesine, vatandaşlarımızın adalet arayışına faydalı olur. 3.sünü düzenlediğimiz bu eğitim programının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“GECİKEN ADALET ADELAT SAYILMAZ”

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da tüm katılımcıları tebrik ettiği törende Arabuluculuğun getireceği sonuçlara değinerek: “Mahkemelerin yükü malum, son derece fazla. Hak ve adaletin tecellisi maalesef gecikiyor. Sürecin uzaması da hak kayıplarına yol açıyor. Geciken adalet, adalet sayılmaz. Arabuluculuk gibi bir süreçte mahkemelere yük olmadan sorunlar kısa sürede çözülebilir. Hem maddi hem manevi anlamda vatandaşın ve yargının lehine olacak arabuluculuğun çok doğru ve güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum.” dedi.

BAŞSAVCIDAN KADIN ARABULUCULARA MESAJ

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun da: “Yeni adliyeler yapmakla yeni istihdamlar oluşturmakla bu sorunun çözülmeyeceğini gördük. Bu nedenle arabuluculuğu ve uzlaştırmacılığı çok önemsiyorum. Katılımcı arkadaşlarımızın büyük bir kısmının da kadın olmasından dolayı ayrıca mutlu oldum. Onların bu konuda çok daha fazla başaralı olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.