BAROMUZ ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ ARİFİYE DAVASINI TAKİP EDİYOR

İlimiz Arifiye İlçesinde üç ay önce 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi bir kız çocuğunun, özel halk otobüsü şoförü tarafından cinsel istismara uğraması ile ilgili açılan dava bugün Sakarya Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Çeşitli kadın sivil tolum örgütlerinin destek verdiği davayı, Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ile birlikte Av. Buse İnce, Av. Elif Aslı Yılmaz, Av. Ayşe Bayraktar Topaloğlu ve Av. Esma Merve Sarılar takip etti.

“MAĞDURLARIN YANINDAYIZ”

Daha önce Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak davaya müdahil olma taleplerini kamuoyu ile paylaşan Av. Elif Erdem Düzgün yapmış olduğu açıklamada: “Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinsel istismar davasında Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak mağdurların yanındayız. Hukuki süreci yakında takip ediyoruz.” dedi.