Haber Detayı

SAKARYA BAROSU’NDAN TARİHİ ÇAĞRI

"Düşmanlığa ve husumete karşı birliğimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmak üzere 24 Şubat’ta Ankara’dayız.”

Türkiye Barolar Birliği 09.02.2018 tarihli olağanüstü yönetim kurulu kararı ile Baro Başkanlarını, seçilmiş kurul üyelerini ve tüm Avukatları 24 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olağanüstü toplantıya çağırdı.

Türkiye Barolar Birliği ve kurucu üyeleri Barolar, ismindeki “Türkiye” adının çıkarılmak istenmesi ve Baroları kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak yasal düzenlemelere karşı ortak bir tavır sergilemek üzere 24 Şubat’ta Ankara’da toplanacaklar.

BİRLİK ÇAĞRISI

Toplantıya destek veren Sakarya Barosu da meslektaşlarına gönderdiği bildiride Avukatlık mesleğinin geleceğine, yurttaşın hak arama özgürlüğüne, adalet, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine sahip çıkmak üzere üyelerine toplantıya katılım çağrısı yaptı.

DÜŞMANLIĞA VE HUSUMETE KARŞI

“Kapıdaki tehlike Baroların kapatılması ve meslektaşlarımızın düşman saflar halinde bölünmesidir. Düşmanlığa ve husumete karşı birliğimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkacağımızı tüm meslektaşlarımızın ve halkımızın bilgisine saygı ile sunarız.” ifadeleri ile yapılması planlanan değişikliklerin düşmanlık ve husumete neden olacağı uyarısında bulunan Sakarya Barosu, tüm mensuplarını Ankara’da yapılacak Olağanüstü Toplantıya davet etti.

Sakarya Barosu tarafından yayımlanan o bildiri şöyle:

MESLEĞİMİZİN GELECEĞİNE VE YURTTAŞIN HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMAK ÜZERE 24 ŞUBAT’TA ANKARA’DAYIZ

Türkiye Barolar Birliğinin 09.02.2018 tarihli olağanüstü yönetim kurulu kararı gereğince Baro Başkanları, seçilmiş kurullar ve tüm meslektaşlarımızla birlikte 24 Şubat 2018 (cumartesi) günü Ankara’da olağanüstü toplantı yapılmasına karar verilmiştir.

24 Şubat günü meslektaşlarımızla birlikte Avukatlık mesleğinin geleceğine, yurttaşın hak arama özgürlüğüne, adalet, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine sahip çıkmak üzere Ankara’da olacağız.

Zira kapıdaki tehlike Baroların kapatılması ve meslektaşlarımızın düşman saflar halinde bölünmesidir. Düşmanlığa ve husumete karşı birliğimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkacağımızı tüm meslektaşlarımızın ve halkımızın bilgisine saygı ile sunarız.

SAKARYA BAROSU BAŞKANLIĞI