EGE MARMARA BAROLARI ADLİ YARDIM TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Adli Yardımın İşleyişi, Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu Marmara ve Ege Baroları Bölge Toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

VATANDAŞA HİZMET

Sakarya Barosu adına Adli Yardım ve CMK Koordinatörü Av. Alim Mert’in katıldığı toplantıda Barolar tarafından maddi durumu yetersiz kişilere ücretsiz olarak verilen adli yardım hizmetinin vatandaşların adalete erişiminde çok etkin bir rol oynadığına dikkat çekildi. Adli yardım sürecinin çok daha hızlı ve kolay bir şekilde işlerlik kazanması ve uygulama birliğinin sağlanması için çeşitli çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda avukat atamalarında yaşanan bölgesel sorunlar da dile getirildi.