Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN:“BAROLARI BÖLMEKLE TEHDİT EDENLERE,HUKUKSUZLUK YAPANLARA ASLA TEŞEKKÜR ETMEYİZ”

Sakarya Barosu, Stajyer Avukatlar Seda Ayvaz ve Sibel Sakarya’nın ruhsat töreninde bir araya geldi. Baro Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, Avukatların ve Baroların parçalanmaya çalışılmasına dikkat çekerek, yargıyı bağımsız olmaya zorlayan yegâne kurucu unsurun avukatlar olduğunu ifade etti. Başkan Kazan, Hukuk ve demokrasinin belki de son sığınağı olan Baroların ve Avukatların demokrasi ve hukukun geleceği için kenetlenmiş olduğuna dikkat çekerek “ellerinizi ülkenin birliğini huzurunu ve demokrasisini temsil eden,  hukuk ve adalet savunucusu olan Avukatların üzerinden çekin zira Avukatlar hiçbir zaman köle kullanmamıştır ancak hiçbir efendi de kabul etmemiştir” dedi.

“TARİHE ONURLU BİR DURUŞ BIRAKIRIZ!”

Geçtiğimiz hafta sonu binlerce avukatın katılımı ile Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya da değinen Başkan Kazan “Türkiye kelimesini hak etmiyorsunuz bunu kullanamayacaksınız diyenlere savunma yapmayı ve ‘hayır hak ediyoruz’ demeyi dahi zul addederiz! Bu ülkenin güzel adı kimsenin kendi şahsi malı değildir. Barolar ve Türkiye Barolar Birliği bu ülkenin Barolarıdır bu ülkenin Birliğidir ve Türkiye adını da onurla kullanır! Baroları-Avukatları böleceğiz parçalayacağız diye çalışma başlatanlara, Türkiye adını kullanamazsınız diye hukuksuzluk yapıp parmak sallayanlara asla ve asla teşekkür etmeyiz, bilakis hukuksuzluğa karşı her türlü meşru yolla direnir ve kötülükle savaşırız. Avukatların Adaletsizliği engelleyecek gücü her zaman olamayabilir ancak itiraz etmeyi beceremediği bir zaman asla olamaz, en azından tarihe onurlu ve yürekli bir duruş bırakırız. Bu da epey bir şeydir” diyerek tavrını ortaya koydu.

“BAĞIMSIZ BAROLAR ADALETİN TEMİNATIDIR”

Anayasa değişiklikleri, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasındaki OHAL rejimi ile yapılan değişiklikler, ayaklar altına alınan evrensel hukuk ilkeleri, düşünce özgürlüğüne vurulan ağır darbeler, keyfi tutuklamalar ile bu günlere adım adım gelindiğini ifade eden Başkan Kazan: “Bağımsız barolar sadece mesleğimizin değil, ülkemizin ve adalet duygumuzun da yegâne teminatıdır. Baroları, dolayısıyla avukatları bölüp parçalamak adalet duygusunun da parçalanması yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı yok etmektir.” şeklinde konuştu.

“YA BİR YOL BULURUZ YA BİR YOL AÇARIZ”

Baroları ve Türkiye Barolar Birliğini parçalayarak, savunmanın bağımsızlığını yok etmeye çalışanlara seslenen Başkan Kazan “Avukat özgürdür. Avukat bağımsızdır. Avukat, sadece ve sadece evrensel hukuk ilkelerini, insan haklarını ve adil yargılanma hakkini kendine yoldaş edinir. Bu yol hukuk devletinin yoludur, bu yol evrensel hukuk ilkelerinin ve erdemlerin kraliçesi olan adaletin yoludur. Baroları ve Türkiye Barolar Birliğini parçalayarak, savunmanın bağımsızlığını yok ederek bu yolu kapatmaya çalışanlara Kartacalı Hannibal'ın sözüyle seslenmek isterim; ya bir yol buluruz, ya bir yol açarız.” sözleri ile konuşmasını tamamladı. Ardından stajyerleri takdim eden Başkan Kazan mesleğe yeni başlayacak Avukat adaylarına “yeni bir yol açmanın ve mücadelenin dünyasına hoş geldiniz” dedi.