Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN ADALET NÖBETİNİN 51. HAFTASINDA KONUŞTU

“Bitmemiştir bu kavga bitmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adaletin ve demokrasinin yüzü oluncaya dek…”

Yaklaşık bir yıldır Çağlayan İstanbul Adliyesinde devam eden Adalet Nöbetinin 51. haftasına Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi davası süresince tutuklu bulunan gazeteciler ve avukatlar için her hafta Perşembe günü Çağlayan Adliyesinde bir araya gelen ve basın açıklaması yapan avukatlar adalet nöbeti tutmaya devam ediyor. Bu hafta, 51. Haftasını dolduran adalet nöbetine katılan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan 19 ilin baro başkanlarının Soma Davası ile ilgili imzaladığı bildiriyi okudu.

SOMA DURUŞMASINA ÇAĞRI

Türkiye tarihinde gerçekleşmiş en büyük işçi katliamının davasında karar aşamasına gelindiğinin ifade edildiği bildiride, mahkemenin esas hakkında karar vermesini mümkün olduğunca uzatmak ve davayı kamuoyu dikkatinden kaçırmak istenildiği belirtildi. Ayrıca yakınlarını kaybetmiş ailelere ve avukatlara türlü zorluklar çıkartılarak baskı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

GÜÇLÜ VE ETKİLİ KATILIM

26 Mart Manisa Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.00’da görülecek duruşma için katılım çağrısı yapan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan “Bu davaya güçlü ve etkili bir avukat katılımı, adalet arayan ailelerin adalet taleplerinin gerçekleşmesi için önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

“BU KAVGA BİTMEDİ”

“Dostlar adalet nöbeti devam ediyor. Ve devam edecek. Sevgili Ahmet Şık'ın dediği gibi adalet yerini buluncaya, Akın Atalay gibi gazeteciler ve Selçuk Kozağaçlı gibi adalet savaşçısı Avukatlar özgürlüğüne kavuşuncaya dek sevinmeyeceğiz! Adaletsizliği engelleyecek gücümüzün olmadığı zamanlar olabilir ancak itiraz etmeyi beceremediğimiz bir zaman asla olmayacaktır. Evet… Bitmemiştir bu kavga bitmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti hukukun adaletin ve demokrasinin yüzü oluncaya dek sürecektir.” sözleri ile konuşmasını bitiren Başkan Kazan hukuk için, adalet ve demokrasi için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz mesajı verdi.