Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN RUHSAT TÖRENİNDE KONUŞTU

Baro Konferans Salonunda düzenlenen törende yemin ederek ruhsatnamesini alan Stajyer Avukatlar Mustafa Kılıçbay, Diyar Demir ve Kadir İşçi Avukatlık mesleğine başladılar.

Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve yakınlarının katıldığı ruhsat töreninde mesleğe yeni başlayacak genç avukatlara seslenen Başkan Kazan yine hukuk, adalet ve demokrasi dedi. Avukatlığın bir meslekten çok daha fazlası olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan, Avukatların toplumun barışı, huzuru ve dolayısıyla geleceğine hizmet ettiklerini ifade etti.

AVUKATSIZ YARGILAMA OLMAZ

“Adalet yoksa hukuk yoktur, hukuk yoksa demokrasi yoktur. Adaleti adalet yapan da avukattır.  Çünkü avukatın olmadığı, savunma hakkının kısıtlandığı bir yargılamaya adalet denilmez. İşte biz yargıyı yargı yapan, yargıcın verdiği kararı mahkeme kararı yapan bir mesleğin mensuplarıyız. Bu yüzden avukatlar yargının kurucu unsurudur. Avukatsız yargılama olmaz. Cübbemiz bütün meslek mensuplarından bizleri ayıran bir cübbedir. Böylesine onurlu bir mesleği icra ederken aynı zamanda adaletin tesisini sağlayarak toplumun barış ve huzur içinde yaşaması için hizmet veriyoruz.” şeklinde konuşan Başkan Kazan bir takım uyarılarda bulundu.

“AMACINIZ PARA KAZANMAKSA BAŞLAMADAN BIRAKIN”

Avukatlığın kişisel menfaatler doğrultusunda yapılacak bir meslek olmadığına dikkat çeken Başkan Kazan: “Esnaf ya da tüccar değiliz. Avukatlık ticari kaygılar ile yapılacak bir meslek değildir. Muhakkak ki işini en iyi şekilde yapan her meslek mensubu gibi avukatlık da size hayatınızı idame ettirecek bir kazanç sağlayacaktır ama amacınız sadece para kazanmak ise daha başlamadan bırakın. Çünkü adaleti savunacaksınız. Hukuku, adaleti savunurken korkacaksanız, şahsi menfaatlerinizi düşünecek iseniz bu mesleğe adım atmadan bırakın. Avukatlık hukuk ile cesaretin bir arada olduğu savunma mesleğidir.” dedi.

“REKLAM SÖYLEMLERİNDEN UZAK DURUN”

Mesleği icra ederken ilke ve kurallarına uyulması gerektiğini ifade eden Başkan Kazan, Avukatlık Kanununda yer alan reklam yasağı maddesini hatırlattı.

 “Avukatlık tabelalarla reklamlarla yapılacak bir meslek değildir. Tabelaların getirdiği görüntü kirliliğinden kaçınmanızı tavsiye ederim. Reklam söylemlerinden uzak durmalısınız. Tabelalarınızı şirket tabelası gibi allı pullu, ışıklı, gösterişli değil bir avukatın yapması gerektiği gibi sadece adres kolaylığı sağlaması açısından kullanmalısınız. Meslek ilkelerine ve kurallarına yakışır bir ciddiyet içinde hareket edeceğinizden kuşkum yoktur. Hepinize başarılar diliyorum.”  şeklinde konuşan Başkan Kazan Av. Mustafa Kılıçbay, Av. Diyar Demir ve Av. Kadir İşçi’ye ruhsatnamelerini takdim etti.