SAKARYA BAROSU YILIN ÇOCUK DOSTU ÖDÜLÜ CAFERİ TAYYAR IĞDIR’A VERİLDİ

Sakarya Barosu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

ÇAMYOLU İLKOKULUNDA KUTLAMA

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Şahin Sağlık Lisesi ile birlikte düzenlediği kutlama etkinliği için bu yıl Çamyolu İlkokulu’daydı. Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ve merkez üyeleri Av. Buse İnce, Av. Havvanur Tan, Av. Ayşe Topaloğlu, Av. Pınar Ayhan, Av. Esma Merve Sarılar, Av. Harun Kamer Can Akyüz, Stj. Av. İrem Aslanlar Erün,  Stj. Av. Şeyma Tecelli’nin katıldığı etkinlikte çocuklar ile oyunlar oynayan, halay çeken avukatlar aynı zamanda da oyuncak kampanyası ile toplamış oldukları oyuncakları okul idaresine teslim ettiler.

“ÇOCUK DOSTU BİR BAROYUZ”

Çamyolu İlkokulunda gerçekleştirilen bayram kutlamasının ardından geçen yıl ikincisi düzenlenen törende “Sakarya Barosu Çocuk Dostu Ödülü” Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi Koordinatörü Caferi Tayyar Iğdır’a takdim edildi.

Baro Başkan Av. Zafer Kazan ve çok sayıda avukatın katıldığı törene Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu da iştirak etti. Baro Başkanı Av. Zafer Kazan günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında çocuk dostu bir Baro olduklarına vurgu yaptı.

“Hukuk derken daima çocuklarımızdan bahsettik, geleceğimiz derken, demokrasi derken yine çocuklarımızdan bahsettik.  Cumhuriyeti ilelebet payidar kılacak olanlar çocuklarımız olacaktır. Biz çocuk dostu bir Baroyuz. Böylesi anlamlı bir ödülü vermek gurur verici. Çünkü çocuk dostu olmak kötülüğün karşısında olmaktır. Onların tertemiz hayallerini geleceğe taşımak zorundayız. Çocuklarımızın geleceği adına, onların önlerini açmak adına inisiyatif alıyoruz ve bugün de “Sakarya Barosu Yılın Çocuk Çocuk Dostu Ödülü”  ile bu farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Burada ödülünü takdim edeceğimiz dostumuzu,  İnsanlığın dostu, iyiliğin dostu, kardeşliğin ve Cumhuriyetimizin dostu ilan ediyorum ve kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını ifade eden Başkan Kazan Çocuk hakları merkezi üyeleri ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ile birlikte Sakarya Barosu yılın Çocuk Dostu ödülünü Caferi Tayyar Iğdır’a takdim etti.

Son ana kadar ödülü kendisinin alacağından haberi olmayan Caferi Tayyar Iğdır, adının anons edilmesi ile birlikte perdeye yansıtılan kendisi için özel olarak hazırlanan video karşısında oldukça duygulandı.

“BEN ONLARI ÇOK SEVİYORUM”

Organizasyonda emeği geçen ve kendisini bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerini sunan Iğdır: “Tek amacım toplumumuza vatanımıza yararlı vatandaş yetiştirmek ki bu da en başka çocukları sevmekle oluyor ve ben onları çok seviyorum. 29 yılımı verdim ve son üç yıldır bu konuda en verimli sürecimi yaşadım. Mutlu Işıksu Müdürüm bana arkandayım yürü dedi bende yürüdüm” şeklinde konuştu. Törenin ardından bir süre sohbet eden katılımcılar ödülün sahibi Caferi Tayyar Iğdır’a tek tek teşekkür ederek duygularını dile getirdiler.