Haber Detayı

CHP HEYETİNDEN BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN’A ZİYARET

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Erdoğan Isır, Merkez İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş, yönetim kurulu üyeleri ve milletvekili adayları Baro Başkanı Av. Zafer Kazan’ı makamında ziyaret etti.

ENGİN ÖZKOÇ’TAN BAŞKAN KAZAN’A TEŞEKKÜR

Seçim süreci ve parti çalışmaları hakkında bilgi veren Engin Özkoç çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ifade etti. Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’a öncelikle şehrin sorunlarına duyarsız kalmadığı için teşekkür eden CHP Milletvekili Engin Özkoç: “Baromuzu hukuk ve adalet için mücadele eden şehrin sorunlarıyla da yakından ilgilenen güçlü bir yapı olarak görüyoruz. Görevde olduğunuz süre içinde her zaman şehrimizin sorunlarına objektif yaklaştınız. Sakarya’mızın sorunlarına kimin sahip çıktığına değil, sorunun kendisine dikkat çektiniz ve son olarak Atatürk Stadyumu’nun yeşil alan olarak ilimize kazandırılması için verdiğiniz desteği unutmadık. Sizlerin de önemli katkısı ile halkımız bir refleks gösterdi ve karşılığını aldı. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Baroların insan haklarını savunmak ve işlerlik kazandırma görevini hatırlatan Başkan Kazan insan haklarını ihlal eden her türlü konuda inisiyatif aldıklarını ve almaya devam edeceklerini ifade etti.

“HUKUKU TANIMAYANLARI İSTEMİYORUZ”

Görevi boyunca yaptığı her basın açıklamasında ve konuşmasında hukuk ve adalet ekseninden  ayrılmayan Başkan Kazan yine hukuk yine adalet dedi.

“Biz ülkemizde artık hukuk istiyoruz, demokrasi istiyoruz. Bu ülkede artık düşmanlık istemiyoruz. Farklı fikirlerde dahi olsa herkesin bir arada huzur içinde güven içinde yaşadığı bir toplum istiyoruz. Hukuk tanımayanları, hukuktan rahatsız olanları, kanunları yasaları bir yana atıp ‘gereğini yapın’ diyen bir idare anlayışının bu ülkede var olmasını istemiyoruz. Anayasayı temel hak ve özgürlük metni olarak kabul eden, yönetilenlerle birlikte yönetenlerin de bu yasalara uyduğu bir düzen istiyoruz. Tüm fertleri ile ayrıştırılmadan, bağımsız, tarafsız bir yönetim istiyoruz. Bu ülkeye hukuk lazım.  Ancak hukukla barış ve huzur ortamı sağlanır, ekonomi ancak hukuk üzerinde yükselir ve yine ekmeğimiz hukuk ile artar.” şeklinde konuşan Başkan Kazan hukukçuların hangi tarafta yer aldıklarını ise şu sözler ile ifade etti:

“KİM HUKUKUN YANINDAYSA HUKUKÇULAR DA ONUN YANINDA OLACAKTIR”

“Kim hukukun yanındaysa hukukçular da onun yanında olacaktır, kim adaletin yanında duruyorsa hukukçular onunla olacaktır, kim bir arada yaşama şartlarına saygılı ve bütün toplumu ayırt etmeksizin kucaklayacaksa, hukukçular bu eşit yaklaşımın yanında olacaktır ve eninde sonunda ülkemize hukuk hakim olacaktır, buna inanıyoruz.”

Ziyaret sonunda milletvekili adaylarına başarılar dileyen Başkan Kazan nazik ziyaretleri için Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Erdoğan Isır, Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.