Haber Detayı

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN’IN BASIN BAYRAMI MESAJI

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe’yi ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe’nin şahsında tüm gazetecilere ve basın emekçilerine başarılar dileyen Başkan Kazan Basın Bayramı ve Basın özgürlüğü için ise “söyleyebileceğim tek şey ‘Rahmetliyi iyi bilirdik’ demektir” dedi.

BASIN ÖZGÜR DEĞİL İSE?

Demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, hak ve özgürlükleriyle, sağlıklı bir şekilde işleyen, doğru ve tarafsız habere ulaşma hakkına sahip olan bir halk iradesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan : “Demokrasi tüm kurum ve kuruluşları ile sağlıklı bir şekilde işleyen halk iradesidir. Demokratik bir ülkede seçimler çok önemlidir ancak seçim hakkı tek başına diğer hak ve özgürlükler işlemez halde ise hiçbir topluma demokrasi getirmez.  Halkın öncelikle aydınlanma haber alma hak ve özgürlüğü vardır. Bir halk seçimini tercihini neye göre yapacaktır? Herkesin bildiği bir gerçektir ki, yazılı ve görsel basın insanların tercihlerini önemli ölçüde etkiliyor. Bu nedenle özellikle demokrasinin var olması ve yaşaması için basının özgür ve bağımsız olması bir zorunluluktur. Basının özgür olması demokrasinin var olması demektir. Eğer basın korku içinde ise, baskı altında ise özgür ve bağımsız değil ise, birilerinin arka bahçesi veya yandaşı olmak zorunda ise o ülkeye hiçbir şekilde özgür ve demokratik bir ülke diyemeyiz.” değerlendirmelerinde bulundu

BASIN VE DEMOKRASİ

“Basını yandaş veya arka bahçe haline getirilip yok ettiğiniz zaman geriye ne ifade hürriyeti ne demokrasi ne de hukuk güvenliği hiçbir şey kalmaz” tespitinde bulunan Başkan Kazan basın özgürlüğünün hukuka olan yadsınamaz katkısını dile getirdi.

RAHMETLİYİ İYİ BİLİRDİK

Ziyaretlerin sonunda üzüntüsünü de dile getiren Başkan Kazan: “Gerçek bir basın bayramı olmasını çok isterdim. Üzülerek ifade ediyorum ki elimizde kalan bir avuç ifade hürriyetini ve basın özgürlüğünü de kaybettik. Bugün artık basın özgürlüğü için, basın bayramı için söyleyebileceğim tek şey ‘Rahmetliyi iyi bilirdik’ demektir” sözleri ile tüm basın emekçilerine başarılar diledi.