Haber Detayı

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASINDAN BARO BAŞKANIMIZ AV. ZAFER KAZAN'A ZİYARET

Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay ve beraberindeki heyet, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ı makamında ziyaret etti.

İlimizde pek çok STK ve meslek odaları ile görüştüklerini ifade eden Halil Atay, Baro Başkanı Kazan’a faaliyetleri ve mesleki sıkıntıları hakkında bilgi verdi.

Meslek odalarının ve STK’ların her zaman iletişimde olmalarını çok önemsediklerini belirten Başkan Kazan: “Bizler toplum yararına hukuk ve adalet için, hak ve özgürlükler için bir mücadele ortaya koyuyoruz. Dünya tarihine de bakarsanız her mücadelenin bir sonucu olacaktır ve atılan her adım bizden sonra gelen nesillere bir temel oluşturacaktır.” şeklinde konuştu.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Ayrıca meslek odalarının ve STK’ların demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna vurgu yapan Başkan Kazan: “Meslek odalarının içinin boşaltıldığı, etkisizleştirildiği şu günlerde bir araya gelmek güç birliği yapmak zorundayız. Doğruları korkmadan dile getirmek, kişisel tarihimizde hepimizin ödevidir.” dedi.

DEVLET ANONİM ŞİRKETİ GİBİ YÖNETİLMEZ

“Sivil dayanışmanın olmadığı toplumlarda, devletin kar amacı güden bir anonim şirketi gibi yönetilmesi kaçınılmazdır. Örneğin sosyal devlet yeni doğmuş bir bebeğin mamasından vergi almaz! Devlet çocukların eğitimlerini önemser ve en ciddi olanakları sağlar. Hastanede tedavi gören vatandaşından ücret, ilacından katkı payı almaz! Kimseyi özel okullara, özel hastanelere mahkûm etmez. Sosyal bir devlet Yargı’yı güçlendirir ve Adalete herkesin ulaşabilmesini sağlar ancak bugün en basit bir davayı bile açmak için asgari ücretin yarısı kadar para ödüyorsunuz, eczanede ilaç için ciddi katılım ücretleri isteniyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

BU TREN DEMOKRASİ HEDEFİNE VARAMAZ

“Bu gidiş doğru bir gidiş değil, izlenen yol sağlıklı bir yol değil. Çünkü bu tren demokrasi, hukuk ve adalet devleti hedefine varamaz, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, eğitimsizliğe açlığa sefalete ulaşır ki bu duraklardan geçiyoruz maalesef. Tüm bu olumsuz sürece rağmen asla pes etmeyerek doğruları söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.” dedi.

Nazik ziyaretleri için Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Halil Atay ve beraberindeki heyete teşekkür eden Başkan Kazan kendilerine başarılar diledi.