Haber Detayı

BARODAN MÜLTECİLERE HUKUKİ DESTEK

Son yıllarda kitlesel göçlerle ülkemiz topraklarında sayıları hızla artan mültecilerle ilgili Mülteci Destek Derneği, Baro’yu ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Mültecilerin Uyumu Projesi kapsamında Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ile görüşen Mülteci Destek Derneği Merkez Yöneticisi Onur Ünaldı ve Saha Sorumlusu Öykü Arslan çalışmaları hakkında Baroya bilgi verdiler.

Baronun Adli Yardım birimi ile mültecilere verdiği hukuki destek hakkında açıklama yapan Av. Alim Mert: “Toplumun en kırılgan kesimlerinden olan mülteciler ile ilgili Barolar sosyal bir sorumluluk görevi üstleniyor. Kamuoyunun yakından bildiği üzere Baromuz da üstlendiği sosyal sorumluluklar yönünden güçlü ve etkin bir baro. Şu ana kadar uzmanlık gerektiren bu konu ile ilgili meslektaşlarımıza eğitimler verdik, çalıştaylar düzenledik. Adli yardım kanalı ile binlerce kişiye hukuki destek sağladık. Meslektaşlarımız, ihtiyaç sahibi kişilerin adalete erişimini sağlamak için çok kısıtlı bir bütçeyle hareket etmelerine karşın büyük bir özveri ve hassasiyetle çalışıyorlar. Şu ana kadar bize başvuran tüm mültecilere beyanları doğrultusunda hukuki destek sağlandı ve sağlanmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Sakarya Barosu olarak şehrimizin huzuru ve güvenliği için paydaş kurum ve kuruluşlarla çözüm odaklı adımlar atmaya hazır olduklarını belirten Av. Alim Mert: “Sorunları birlikte tespit edip çözüm önerileri ile birlikte adım atmamız gerekiyor. Bu hususta Baromuz üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirecektir. Her zaman gerekli desteği vermeye hazır. “ dedi.