MAZBATA TÖRENİ YAPILDI

MAZBATA HEYECANI

Geçtiğimiz hafta sonu Orhan Gazi Kültür Merkezinde, 53. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştiren Sakarya Barosu, Pazar günü yapılan seçimlerin ardından yeni yönetimi belirledi.

Seçim sonuçlarına göre yönetim ve kurullarda görev alan avukatlar Sakarya Barosu Hizmet Binası Konferans Salonunda düzenlenen törenle mazbatalarını aldılar.

Seçimde 246 oy alarak Baro Başkanı seçilen Av. Abdurrahim BURAK’a mazbatasını Adapazarı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Yusuf DALGIÇ takdim etti.

Törene Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa DOĞAN, BAM Cumhuriyet Başsavcılığını vekaleten BAM Cumhuriyet Savcısı Erkal ÖZKAN, BAM 1. Ceza Daire Başkanı Hakan İSKENDEROĞLU, BAM 5. Ceza Daire Başkanı Sevgi DURMUŞ, BAM 7. Ceza Daire Başkanı Tahsin YARALI, BAM 3. Hukuk Daire Başkanı Mehmet BÖLÜK, BAM 3.Ceza Daire Üyesi Neslihan Havva KARAKAYIŞ, BAM 7. Ceza Daire Üyesi Orhan KÜÇÜKFİDANCI, BAM 3. Hukuk Daire Üyesi İsmail KÖROĞLU, Eski Baro Başkanları ve avukatlar katıldı.

İCRAAT İÇİN BURADAYIM

Baro’nun yeni Başkan’ı Av. Abdurrahim BURAK mazbata töreninde yaptığı kısa konuşmasında;

“Sevgili Meslektaşlarım,

Bu seçim ile Sakarya Barosunda birliğin, beraberliğin, dostluğun, nezaketin ve dayanışmanın kazandığını hep birlikte göreceğiz. Soyut kavramlar üzerinden sadece söylemde bulunmak için Baro Başkanı olmadım. Ben bu kavramları soyuttan somuta çevirmek için adaleti, hakkı, mesleki kazanımları, demokrasiyi gözle görülür, elle tutulur ve hissedilir hale getirmek için kısacası söylemleri icraata geçirmek için buradayım.”

BAŞKANLIK DİVANI

Mazbata töreninin ardından Av. Abdurrahim BURAK başkanlığında toplanan Baro Yönetimi, 2018 – 2020 yılları arasında görev yapacak  Başkanlık Divanını belirlediler.

İşte Sakarya Barosunda görev alan avukatların listesi:

Yönetim Kurulu:

Av. Abdurrahim BURAK           Başkan

Av. Osman AYAR                     Başkan Yrd.

Av. Ümit FIRTIN                       Genel Sekreter

Av. Talha TOÇOĞLU               Sayman

Av. Sevilay ÇELİKASLAN        Üye

Av. Özer KAYA                         Üye

Av. Nurullah Fatih ŞENTÜRK  Üye

Av. Dilek KAYCAN                   Üye

Av. Esra ÖZTÜRK                    Üye

Av. Sezai DUMAN                    Üye

Av. Özay TURAN                     Üye

Disiplin Kurulu

Av. Haluk CAN, Av. Nazmi ERİŞİR, Av. Sebahattin YILMAZ, Av. Firdevs KAMAN, Av. Selahattin YILDIRIM

Denetleme Kurulu; Av. Ömer DOĞRU, Av. Kenan TUNA, Av. İrfan ATIŞ

Türkiye Barolar Birliği Delegeleri; Av. Erdal İNCE, Av. Elif ERDEM DÜZGÜN, Av. Ahmet NALBANT.