Haber Detayı

BARO BAŞKANI Av. ABDURRAHİM BURAK’A YOĞUN TEBRİK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen seçimlerin ardından göreve gelen Sakarya Baro Başkanı Avukat Abdurrahim Burak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Misafirlerini Yönetim Kurulu Üyesi Av.Talha TOÇOĞLU ve CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av.Alim MERT ile birlikte ağırlayan Baro Başkanı BURAK’a görevinde başarılar dileyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, kurumlar arasındaki iletişimin güçlendikçe sorunların çözümünün hızlanacağına dikkat çekti.

Başkan Altuğ, ticaret mahkemelerinin iş dünyası için büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek “Ticaret mahkemeleri uzmanlık gerektiren önemli mahkemelerdir ve Sakarya’da bunlara çok ciddi ihtiyaç var. Özellikle yatırımların artması ve yaşanan ekonomik süreci de göz önüne alırsak ticaret mahkemelerinin ilimiz açısından gereksinim olduğu görülüyor” dedi.

Sakarya Baro Başkanı Avukat Abdurrahim Burak ise, “Ticaret ve Sanayi Odası ve baro bir ailedir. Biz, bize düşen hukuki bilgilerin SATSO ve şirketlerimizin ışığı olsun isteriz. Ticaret Mahkemeleri gündemimizde olan önemli bir konu. Şehrimizin ihtiyacı olan somut konular üzerine çalışmayı hedefliyoruz. Hep birlikte üstesinden geliriz” diye konuştu

Görüşmede Baro ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında Çalışmaların artan bir ivme ile devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Ardından ziyarette bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli Başkan Burak’a tebriklerini iletti. Baro Başkanı, Baroda kardeşliğin ve dostluğun kazandığını, Belediyemizin her zaman Baronun yanında olduğu ve destek verdiğini belirterek teşekkürlerini iletti.

Adli Yardım çalışmaları hakkında Baro Başkanı Av. Abdurrahim BURAK ve CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim MERT tarafından bilgilendirme yapıldı. Avukatlık hizmetinden yararlanmaya ekonomik gücü olmayan bireylere hukuki başvurularını yapabilmeleri ya da davalarını açabilmeleri için hukuki yardım sunmaya çalışan adli yardım bürosunun sınırlı kaynağının artırılması durumunda şehrimizde yaşayan maddi açıdan güçsüz ve adalete erişimde zorluk yaşayan vatandaşlarımız bakımından önemi vurgulandı. Bu noktada başta belediye olmak üzere sosyal açıdan önemli görevler ifa eden kamu veya sivil toplum kuruluşları adli yardım bürosunun desteklemesi durumunda hizmetin daha da yaygınlaştırılacağı ifade edildi. Baro Başkanı BURAK ise; “Baro güçsüzün, mağdurun her zaman yanında olacaktır” dedi. 

Başkan Burak ayrıca icraat hususunun üzerine basarak, hukuki bilinçlendirmeyi en üst düzeye çıkarmak istediğini, Adaleti toplumun en zeminine kadar ulaştırmak istediğini, özellikle zayıfın hukukunu korumak için çalışmaların yapılacağını belirtti.

Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak ziyaretinden dolayı Belediye Başkanına teşekkürlerini ileterek bu ziyaretlerde değinilen konuları bir proje olarak hayata geçeceğini belirtti.

Devamında gerçekleşen ziyarette Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Aziz Söğütlü Baro Başkanına tebriklerini iletti. Başkan Burak Sakarya’da tüm kurumlarımızla diyalog kapılarının sonuna kadar açık olacağını ve beraber birçok işe imza atacaklarını bildirdi. Sağlık Hukuku konusunda Baro organlarının ve komisyon faaliyetlerinin artarak devam edeceğini, bu konuyu önemsediğini ifade eden Başkan BURAK özellikle uyuşturucu ile mücadele konusunda aktif bir rol üstlenmeye hazır olduklarını belirtti.  

Baronun diğer ziyaretçisi ise Erenler Belediye Başkanı Cavit ÖZTÜRK oldu. Başkan Öztürk 21 Ekimde gerçekleşen seçimlerde Baro Başkanı seçilen Başkan BURAK’a tebriklerini ileterek başarılar diledi. Görüşmede ayrıca Başkan ÖZTÜRK Erenler ilçesinde bulunan engelli vatandaşlar ile ilgili belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek “Faydalı olan her şeyde biz varız” dedi. Başkan BURAK ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Baro olarak tüm stk’lar ile olduğu gibi belediyelerle de iş birliğine hazır olduklarını, Erenler Belediyesi ile de ortak sosyal Sorumluluk projelerinde yer almak istediklerini belirtti.

Baro Başkanı Av. Abdurrahim BURAK ve CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim MERT tarafından Sakarya Barosu Adli Yardım Bürosunun işleyişi konusunda bilgi verilerek maddi gücü olmayan vatandaşlarımıza yönelik adli yardımın geliştirilmesi için belediye ve baro işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Bir diğer ziyaretçi ise Sapanca Belediye Başkanı Doç.Dr. Aydın YILMAZER oldu. Başkan YILMAZER Baro Başkanı Av. Abdurrahim BURAK’a seçimleri kazanarak Baro Başkanı olmasından dolayı tebrik ederek, görevinde başarılar diledi. Yılmazer, Sapanca’da gerçekleşecek olan Uluslararası Turizm Kongresi hakkında bilgiler vererek yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Baro Başkanı BURAK ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Adalete erişimi en güçsüzün adaletinden başlayarak herkesin hukukunu korumak olduğunu ayrıca sosyal sorumluluk ve sosyal hizmetler konusunda taraflara düşen görevler konusunda Belediyeler ve Baroların birlikte çalışmak istediklerini bildirdi.

Baro Başkanı Av. Abdurrahim BURAK ve CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim MERT tarafından Sakarya Barosu Adli Yardım Bürosunun faaliyetleri kapsamında şehrimizde Baro aracılığı ile yapılan adli yardım hizmetinin aynı zamanda sosyal devlet ilkesinin yaşama geçmesi bakımından da önemli bir rol üstlendiği ifade edildi.

Başkan BURAK konuşmasında, Baro herkesin Barosudur, özellikle adalete erişimde güçlük yaşayan zayıfın güçsüzün Barosu olacaktır dedi.