Haber Detayı

SERDİVAN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN YUSUF ALEMDAR'DAN BAŞKAN BURAK'A ZİYARET

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf ALEMDAR, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak ERKEN, Başkan Yardımcısı Av. Gülben DEMİRCAN BABAOĞLU, Teşkilat üyeleri ve Serdivan İlçe Seçim Kurulu üyesi Av. Ertan BABAOĞLU geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen seçimlerin ardından göreve gelen Sakarya Baro Başkanı Avukat Abdurrahim Burak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Misafirlerini Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özay TURAN ve CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av.Alim MERT ile birlikte ağırlayan Baro Başkanı BURAK’a görevinde başarılar dileyen Serdivan Belediye Başkanı Sayın Yusuf ALEMDAR, kurumlar arasındaki iletişimin güçlendikçe sorunların çözümünün hızlanacağına dikkat çekti.

Baro Başkanı, Belediyemizin her zaman Baronun yanında olduğu ve destek verdiğini belirterek teşekkürlerini iletti.

Adli Yardım çalışmaları hakkında Baro Başkanı Av. Abdurrahim BURAK ve CMK-Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim MERT tarafından bilgi verildi. Avukatlık hizmetinden yararlanmaya, ekonomik gücü olmayan bireylere hukuki başvurularını yapabilmeleri ya da davalarını açabilmeleri için hukuki yardım sunmaya çalışan adli yardım bürosunun sınırlı kaynağının artırılması durumunda şehrimizde yaşayan maddi açıdan güçsüz ve adalete erişimde zorluk yaşayan vatandaşlarımız bakımından önemi vurgulandı. Bu noktada başta belediye olmak üzere sosyal açıdan önemli görevler ifa eden kamu veya sivil toplum kuruluşları adli yardım bürosunun desteklemesi durumunda hizmetin daha da yaygınlaştırılacağı ifade edildi. Baro Başkanı BURAK ise; “Baro güçsüzün, mağdurun her zaman yanında olacaktır” dedi. 

Başkan Burak ayrıca icraat hususunun üzerine basarak, hukuki bilinçlendirmeyi en üst düzeye çıkarmak istediklerini, Adaleti toplumun en zeminine kadar ulaştırmak istediğini, özellikle zayıfın hukukunu korumak için çalışmaların yapılacağını belirtti.

Baro Başkanı Av. Abdurrahim BURAK nazik ziyaretlerinden dolayı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf ALEMDAR, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak ERKEN, Başkan Yardımcısı Av. Gülben DEMİRCAN BABAOĞLU, Teşkilat üyeleri ve Serdivan İlçe Seçim Kurulu üyesi Av. Ertan BABAOĞLU’na teşekkürlerini iletti.