Staj İçin Gerekli Evraklar

LÜTFEN TÜM AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ!

BAŞVURU EVRAKLARINI TOPARLAMADAN ÖNCE BAROMUZ SİTESİNDE YER ALAN STAJ YOL HARİTASI BÖLÜMÜNÜ MUTLAKA OKUYUNUZ.

Staj süresince ücretli bir işte çalışmamanız ve Sgk, Bağ-Kur,Emekli Sandığı Kurumlarına kayıtlı olmamanız gerekmektedir. Aksi tespit edildiği taktirde stajınız İPTAL edilecektir.

Hazırlanan evraklar, avukatlık kanunu ve Türkiye Barolar Birliği Staj Yönetmeliği gereği 15 gün süreyle askıya çıkartılacağından evraklarınızı

en geç her haftanın PERŞEMBE günü mesai Bitimine kadar baro yazı işleri müdürlüğüne teslim etmesi gerekmektedir.

EKSİK EVRAKLA YAPILAN BAŞVURU KESİNLİKLE KABUL EDİLMEMEKTEDİR!

08.06.2021 TARİHİNDEN  İTİBAREN İSTENEN BELGELER

AÇIKLAMA

İSTEM DİLEKÇESİ

1 adet istenmektedir. (Buradan İndirebilirsiniz)

DİLEKÇENİZİ BİLGİSAYAR ORTAMINDA DOLDURDUKTAN SONRA ÇIKTI ALIP İMZALAYINIZ.

GİRİŞ KESENEĞİ

500 TL (Baro Muhasebe departmanına nakit yada eft/havale olarak ödenecektir)

SAKARYA BAROSU BAŞKANLIĞI
(DENİZBANK A.Ş. ADAPAZARI ATATÜRK BULVARI ŞB.
IBAN : TR50 0013 4000 0069 6943 7000 01

NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ

2 adet istenmektedir.

İKAMETGAH BELGESİ 1 adet istenmektedir. (E-devlet üzerinden alınabilir , Sadece Sakarya ikametgahı kabul edilir)
ADLİ SİCİL BELGESİ

1 adet arşiv kayıtlı istenmektedir. Lütfen aldığınız belgede nüfus bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz. E-devletten alınan sabıka kaydı kabul edilir. Adliye ya da Kaymakamlıklardan da alınabilir. Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.

VUKATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ

1 adet istenmektedir. (E-devlet üzerinden alınabilir)

SAĞLIK RAPORU

1 adet istenmektedir. Avukatlık yapmaya Bedenen ve Ruhen(akılca) sakınca olmadığına dair resmi tabipliklerin herhangi birinden (aile sağlık hekimleri, özel veya devlet hastaneleri, sağlık ocakları vb.) alınacak doktor raporu olması gerekmektedir.

* ÖZEL HASTANELERDEN ALINAN RAPOR KABUL EDİLİR (Anlaşmalı Kurum İçin Tıklayın)
** AİLE HEKİMLERİNDEN ALINAN RAPOR KABUL EDİLİR. (TBB'nin Konu Hakkındaki Duyurusu İçin Tıklayın)

BİLDİRİ DİLEKÇESİ

1 adet istenmektedir.  (Buradan İndirebilirsiniz)

DİLEKÇENİZİ BİLGİSAYAR ORTAMINDA DOLDURDUKTAN SONRA ÇIKTI ALIP İMZALAYINIZ.

TAKDİM BELGESİ

2 adet istenmektedir.  Baromuza aktif olarak kayıtlı olan 2 farklı avukat (Kıdem Şartı Aranmaz) tarafından imzalatılması gerekmektedir.(Buradan İndirebilirsiniz)

DİKKAT
(BU EVRAKLARI SAKARYA BAROSUNA KAYITLI 2 FARKLI AVUKATA İMZALATIP (KIDEM ŞARTI ARANMAZ) DOSYANIZA SUNMANIZ GEREKMEKTEDİR . EKSİK EVRAK İLE İŞLEM YAPILMAMAKTADIR.)

AVUKAT RAPORU

Avukatlık Kanununun 19. Maddesine göre düzenlenen rapor. EN AZ 5 YILLIK KIDEME SAHİP LEVHAMIZA KAYITLI AVUKAT TARAFINDAN  İMZALATILMASI GEREKMEKTEDİR. (Buradan İndirebilirsiniz)

DİKKAT

BU EVRAKI SAKARYA BAROSUNA KAYITLI, EN AZ 5 YILLIK KIDEME SAHİP AVUKATA İMZALATIP DOSYANIZA SUNMANIZ GEREKMEKTEDİR. EKSİK EVRAK İLE İŞLEM YAPILMAMAKTADIR

TAAHHÜTNAME

1 adet istenmektedir.  Buradan İndirebilirsiniz Lütfen okuyarak imzalayınız.

STAJ EĞİTİM MERKEZİ BİLGİLENDİRME METNİ

1 adet istenmektedir.  Buradan İndirebilirsiniz. Lütfen okuyarak imzalayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

1 adet istenmektedir. (E-devlet üzerinden alınabilir)

Sgk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge. Herhangi bir sgk müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden alınabilir.
​Kurumların herhangi birinde geçmişe ait kaydınız varsa hizmet dökümü alınması gerekmektedir.  Sorgulamada çıkan bilginin KAREKODLU OLMASI ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR. Askerlik, askeri okul, polis okulu terk durumları vs. nedenlerle Emekli sandığı-4c de iştirakçi olarak  kaydınızın  çıktığı  durum  da  belge  veya dilekçeniz gerekmektedir.

BİYOMETRİK FOTOĞRAF

(6x9 ebatında 1 adet) , (4,5x6 ebatında 6 adet) arka fon beyaz olarak, düz cepheden  ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde, renkli ve cübbesiz olarak çekilmesi istenmektedir.

MEMURİYET GEÇMİŞİ VAR İSE SİCİL ÖZETİ

Memuriyet Sicil özetine dair disiplin yönünden soruşturma ve kovuşturma
gerektirir bir fiil bulunup bulunmadığını gösterir belge gerekmektedir.

FAKÜLTE DİPLOMASI VEYA GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ

2 adet istenmektedir.

*Hukuk Fakültelerinden yeni mezun olup, Staj başvurusu yapan stajyer avukatların e-devlet Üzerinden Aldıkları geçici mezuniyet belgesi staja ilk Başvuru aşamasında kabul edilir.
Diplomanın aslı çıktığında noterden veya üniversiteden aslı gibidir yaptırılıp dosyanıza sunmanız gerekmektedir.

**Geçiçi mezuniyet belgeniz süreli olarak verilmiş geçici mezuniyet belgesi ise ya da ilgili makama olarak düzenlenmiş ise ruhsat aşamasında bakanlık tarafından kabul edilmemekte olup, staj döneminiz boyunca mezuniyetinize dair istenen şartlardaki belgenizi dosyanıza sunmanız gerekmektedir.

***Yine ayrıca yurt dışındaki üniversite mezunlarının ek olarak diplomasının Türkçe noter onaylı örneği ile Yüksek Öğretim Kurulu’nca düzenlenen denklik belgesi ve fark ya da eksik derslerin tamamlandığına dair belge sunmaları gerekmektedir.

***Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Hukuk Fakültesi mezunlarının diplomaya ek olarak Sınav Sonuç Belgesi de sunmaları gerekmektedir.

****Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ÖSYM sonuç belgesinde yazan üniversiteden yine Kıbrıs içi farklı bir Üniversiteye geçiş yapanlar ayrıca YÖK'ten Anlaşmaya Uygunluk belgesini dosyalarında sunmaları gerekmektedir.

YANINDA STAJ YAPILACAK OLAN

AVUKATIN OLUR BELGESİ (MUVAFFAKATNAME)

Yanında staj yapılacak olan avukatın meslekte en az beş yıl kıdemini doldurmuş olması gerekmektedir. (Buradan İndirebilirsiniz)

Konu hakkında staj yol haritasını lütfen inceleyiniz.

DİKKAT

Bu Belge 2. Altı Aylık Avukat Yanı Stajına Başlamadan Bir Hafta Önce Teslim Edilecektir.

NOT: STAJ SÜRENİZ İÇERİSİNDE İKİNCİ ALTI AYLIK Avukat yanı staj DÖNEMİNİZE GEÇTİĞİNİZDE; İlk üç ayın sonunda ve İkinci üç ayın sonunda staj yaptığınızı gösterir, avukatınız tarafından kesin olarak tarih belirten rapor verilmesi ve bu raporların en geç 10 gün içinde baroya ulaştırılması gerekmektedir.

Staj yapacağınız avukatın ilk üç ay ve ikinci üç aylık vereceği örnek rapor dilekçeleri için tıklayınız.

BAROKART BAŞVURU ADIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme Tarihi : 14.07.2021