Ruhsat İçin Gerekli Evraklar

Stajını Tamamlamış Olup Baromuza Ruhsat Başvurusunda Bulunanlar için İstenen Evraklar
   LÜTFEN OKUYUNUZ!
 AVUKAT YANI STAJ SÜRESİNİ DOLDURUP SUNUM, TEZ vs. YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ TAMAMLAMIŞ OLMAK ŞARTI İLE RUHSAT BAŞVURUSU VE BARO LEVHASINA KAYIT İŞLEMLERİNİ YAPACAK OLAN STAJYERLER TÜM EVRAKLARI;  RUHSAT BAŞVURU TALEBİNDE BULUNMADAN  STAJ BİTİM BELGESİ ALACAK OLAN STAJYERLER İLE DAHA SONRA BAROMUZDAN VEYA BAŞKA BİR BARODAN RUHSAT TALEBİNDE BULUNACAK  STAJYERLER 3. 4. 5. 10. ve 11. .maddelerde yazılı olan EVRAKLAR HARİCİNDEKİ DİĞER TÜM EVRAKLARI Baroya teslim etmeleri ve stajın bittiğine dair Barodan Staj bitim belgesi talep etmeleri gerekmektedir.
EKSİK BELGELERLE YAPILAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEMEKTEDİR!
01.01.2020 'DEN İTİBAREN İSTENEN BELGELER AÇIKLAMA
1 İstem Dilekçesi 1 adet istenmektedir. EKTE VERİLMİŞTİR
2 Staj Avukatı raporu  Yanında Staj yapılan avuakttan alınacak  1. üç aylık ve 2. üç aylık raporlar ( Staj Süresi içerisinde 1. üç aylık raporu teslim eden  stajyerlerimizden ilk üç aylık raporu tekrar getirmelerine gerek yoktur.)
3 Ruhsat Harcı Maliye'ye yatırılacak
 1.163,80 TL
Gümrük Önü Vergi dairesine yatırılacak. Yapılan Ödeme Dekontu teslim edilecek evraklar ile birlikte teslim edilecek.
4 Avukat Ruhsatnamesi bedeli .
300.00 TL
Halk Bankası Ankara-Yenişehir TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ hesabı. IBAN NO TR59 0001 2009 2120 0016 0000 75
5 Baro Giriş Aidatı (Baro Muhasebe departmanına ödenecektir 146.07 TL ) BAŞKA BARODA STAJ BİTİM BELGESİ ALIP BAROMUZA RUHSAT TALEBİNDE BULUCAKLAR İÇİN GİRİŞ AİDATI ALINMAZ, 600,00-TL NAKİL ÜCRETİ ALINIR. SİCİL İŞLEMLERİ İÇİN STAJ BİTİM BELGESİ ALDIĞI BARODAN STAJ DOSYASI İSTENECEKTİR. SİCİL DOSYASI GELDİKTEN SONRA RUHSAT BAŞVURU İŞLEMLERİ YAPILACAKTIR.
SAKARYA BAROSU BAŞKANLIĞI
(DENİZBANK A.Ş. ADAPAZARI ATATÜRK BULVARI ŞB.
IBAN : TR50 0013 4000 0069 6943 7000 01
6 Sabıka Kaydı-Adli Sicil 1 adet arşiv kayıtlı istenmektedir. Lütfen aldığınız belgede nüfus bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz. E-devletten alınan sabıka kaydı kabul EDİLMEKTEDİR. Adliye ya da Kaymakamlıklardan da alınabilir.
Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.
9 SGK Hizmet Dökümü 1 adet istenmektedir. Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge. Herhangi bir sgk müdürlüğünden veya  https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu  linkinden alınabilir.
​Kurumların herhangi birinde geçmişe ait kaydınız varsa hizmet dökümü alınması gerekmektedir.  Sorgulamada çıkan bilginin karekodlu olması önem arz etmektedir. Askerlik, askeri okul, polis okulu terk durumları vs. nedenlerle Emekli  sandığı-4c de iştirakçi olarak  kaydınızın  çıktığı  durum  da  belge  veya dilekçeniz gerekmektedir.
10 4.5x6 cm ve 6x9 ebatlarında vesikalık  fotoğraf 6x9 Ebatında 4 Adet 4,5x6 ebatında 3 adet. cübbeli, kravatlı, arka fon beyaz olarak, düz cepheden  ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde çektirilmesi gerekmektedir.
11 TBB Resmi Kimlik Başvuru Formu 1 adet istenmektedir. EKTE VERİLMİŞTİR