Stajyer Nakil İşlemleri

Baromuza Staj Nakil Başvurusunda Bulunanlar için İstenen Evraklar
                                                                                                               LÜTFEN TÜM AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ!
Lütfen nakil başvurusu yapmadan önce  Türkiye Barolar Birliği’nin 06.04.2017 gün ve 2017/23 nolu duyurusu ve STAJ YOL HARİTASINI mutlaka okuyunuz.
Hazırlanan evraklar, Pazartesi günleri toplanan Yönetim Kurulu toplantı gündemine alınabilmesi için Cuma Gününe kadar Baro Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.
Nakil gitme talebinizin gitmek istediğiniz Baroya bir dilekçe ile beyan edilmesi gerekmektedir. Adliye stajını yaparken nakil aldırmak istediğinizde; staj yaptığınız adliye Adalet Komisyonu ile görüşmeniz gerekmektedir. İkinci altı aylık Avukat Yanı staj dönemde nakil yaptırmak istediğinizde; stajınız devam ederken gitmek istediğiniz baroya başvuru yapıp staj devam ederken nakil işlemlerini devam ettirmeniz ve barodan kaydınız silinene kadar stajı durdurmamanız gerekmektedir. Bu konu hakkında Türkiye Barolar Birliği’nin 2017/23 nolu duyurusunu inceleyebilirsiniz.
                                                                              EKSİK BELGELERLE YAPILAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEMEKTEDİR!
01.01.2020 'DEN İTİBAREN İSTENEN BELGELER AÇIKLAMA
1 İstem Dilekçesi 1 adet istenmektedir. (EKTE VERİLMİŞTİR)
2 Baro Kart Fotokopisi 1 adet istenmektedir.
3 Nüfus cüzdanı örneği 1 adet istenmektedir
4 İkametgah belgesi.  1 adet istenmektedir. Yerleşim yeri belgesi e-devletten alınabilir. Sadece KAREKOD'lu evrak ve Sakarya ikametgahı kabul edilmektedir.
5 Sabıka Kaydı-Adli Sicil 1 adet arşiv kayıtlı istenmektedir. Lütfen aldığınız belgede nüfus bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ediniz. E-devletten alınan sabıka kaydı kabul EDİLMEKTEDİR. Adliye ya da Kaymakamlıklardan da alınabilir. Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.
6 Nufüs Kayıt Örneği Nufüs Kayıt Örneği veya E-Devletten alınan karekodlu belge
7 Yanında Staj Yapılacak olan
Avukatın Olur Belgesi (Muvaffakatname)
(SAKARYA BAROSU LEVHASINA KAYITLI MESLEKTE EN AZ BEŞ YILINI DOLDURMUŞ AVUKAT TARAFINDAN İMZALANIR) (EKTE VERİLMİŞTİR)
NAKİL İŞLEMİNİZ AVUKAT YANI STAJ DÖNEMİNDE İSE NAKİL BAŞVURU ESNASINDA DOSYANIZA SUNMANIZ GEREKMEKTEDİR.
8 4.5x6 cm ve 6x9 ebatlarında vesikalık
 fotoğraf
Her iki boyuttan da 2 adet. Erkekler için kravatlı, arka fon beyaz olarak, düz cepheden  ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde çektirilmesi gerekmektedir.
9 Baro Nakil Ücreti
(Baro Muhasebe departmanına ödenecektir 300.00 TL )

Baro Muhasebe departmanına ödenecektir 300.00 TL

BAŞKA BARODA STAJ BİTİM BELGESİ ALIP BAROMUZA RUHSAT TALEBİNDE BULUCAKLAR İÇİN GİRİŞ AİDATI ALINMAZ, 600,00-TL NAKİL ÜCRETİ ALINIR.
HESAP ADI: SAKARYA BAROSU BAŞKANLIĞI (DENİZBANK A.Ş. ADAPAZARI ATATÜRK BULVARI ŞB.
IBAN : TR50 0013 4000 0069 6943 7000 01

NOT: BAROMUZDAN BAŞKA BAROYA NAKİL GİTMEK İSTEYEN STAJYER AVUKATLARIMIZ, EĞER  İKİNCİ ALTI AYLIK AVUKAT YANI STAJ DÖNEMİNDE NAKİL İŞLEMİ YAPACAKSA Avukat Yanı Staj Raporlarını baroya ulaştırılması gerekmektedir.
Staj yapacağınız avukatın ilk üç ay ve ikinci üç ay olmak üzere vereceği örnek RAPORLAR için tıklayınız.
Lütfen örnek dilekçe üzerinde boşluk doldurma işlemi yapmayınız.